Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία αντασφάλισης 10,2 δισ. δολ. της αμερικανικής ασφαλιστικής AIG με την Berkshire Hathaway

Συμφωνία αντασφάλισης 10,2 δισ. δολ. της αμερικανικής ασφαλιστικής AIG με την Berkshire Hathaway
Η συγκεκριμένη συναλλαγή επιτρέπει στην AIG να περιορίσει την έκθεσή της σε κινδύνους που είχε αναλάβει πριν τον Ιούνιο του 2014 και πλέον της δίνει τη δυνατότητα να απελευθερώσει κεφάλαια για να προβεί σε επαναγορά μετοχών της
Συμφωνία 10,2 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 9,6 δισ. ευρώ) συνήψε σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 η κολοσσιαία ασφαλιστική εταιρεία American International Group (AIG) με την πολυσχιδή εταιρεία Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett, με αντικείμενο την αντασφάλιση μακροπρόθεσμων κινδύνων τους οποίους είχε ασφαλίσει η AIG πριν το 2015.
Εξ αυτών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, η National Indemnity της Berkshire Hathaway αναλαμβάνει να καλύψει το 80% των όποιων καθαρών απωλειών (καταβολών) παράξουν πέρα από τα πρώτα 25 δισ. δολάρια, με μέγιστη υποχρέωση κάλυψης ζημιών τα 20 δισ. δολάρια, από την πλευρά της Berkshire.
Η συμφωνία των 10,2 δισ. δολάριων μεταξύ AIG και Berkshire Hathaway συνίσταται από αμοιβή 9,8 δισ. δολαρίων της δεύτερης, με τα υπόλοιπα 400 εκατ. δολάρια να αποτελούν τόκους από την αρχή του 2016.
Η συγκεκριμένη συναλλαγή επιτρέπει στην AIG να περιορίσει την έκθεσή της σε κινδύνους που είχε αναλάβει πριν τον Ιούνιο του 2014 - όταν ανέλαβε ο νύν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Peter Hancock - και πλέον της δίνει τη δυνατότητα να απελευθερώσει κεφάλαια για να προβεί σε επαναγορά μετοχών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης