Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αύξηση +1% στις τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2016

Γερμανία: Αύξηση +1% στις τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2016
Σε μηνιαία βάση, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού παρουσιάστηκε ενισχυμένος κατά +0,4%
Σημαντική ενίσχυση κατέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2016, σε ετήσια βάση, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία, σύμφωνα με τα σημερινά (20/1) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι πληθωριστικές πιέσες αρχίζουν να δομούνται σταδιακά στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού αυξήθηκε κατά 1% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015, καταγράφοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο του τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ενώ σε μηνιαία βάση, οι τιμές παραγωγού παρουσιάστηκαν ενισχυμένες κατά +0,4%.
Να σημειώσουμε ότι οι εν λόγω αυξήσεις ήταν σε κοινή γραμμή με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Παράλληλα, άνιση ήταν η άνοδος που κατέγραψαν οι ενεργειακές τιμές τον Δεκέμβριο, καθώς ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης πραγματοποίησε "άλμα" +40%, τα καύσιμα ντίζελ και η ηλεκτρική ενέργεια αυξήθηκαν κατά περίπου +13% και +4,5% αντίστοιχα.
Εξαιρουμένων των ενεργειακών τιμών, ο ΔΤΠ αυξήθηκε κατά +1,2% σε ετήσια βάση, ενώ σε μηνιαία βάση η άνοδος άγγιξε μόλις το +0,3%.
Σε ότι αφορά τις τιμές καταναλωτικών ειδών, οι οποίες περιλαμβάνουν και τις τιμές των τροφίμων, καταγράφηκε σημαντική άνοδος, της τάξεως του +2,1 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, ενώ σε μηνιαία βάση η άνοδος διαμορφώθηκε στοα +0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης