Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (νέος ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Θα παραμείνουν μέχρι νεοτέρας όλες οι κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ρωσίας

Mnuchin (νέος ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Θα παραμείνουν μέχρι νεοτέρας όλες οι κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ρωσίας
Ο Mnuchin αρνήθηκε, ότι η επιλογή από μέρους του φορολογικών παραδείσων - όπως η Ανγκίλα και οι Νήσοι Κέιμαν - για τη διατήρηση κερδών αντισταθμιστικών κεφαλαίων του, είχε οιαδήποτε σχέση με φοροαποφυγή
Οι ΗΠΑ υπό την προεδρία του Donald Trump θα αφήσουν ανέπαφο το σύνολο των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας, όπως δηλωσε σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 ο Steven Mnuchin, εκλεκτός του Trump για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.
Καταθέτοντας ενώπιον της Γερουσίας στην προβλεπόμενη ακροαματική διαδικασία έγκρισης-πιστοποίησής του, ο Mnuchin ερωτήθηκε αν ο ίδιος τάσσεται υπέρ της συνέχισης επιβολής των υφισταμένων αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, για να απαντήσει: «100% ναι. Και πιστεύω ότι ο νέος πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα άλλαζε [καταργούσε] τις κυρώσεις μόνον αν έπαιρνε μια καλύτερη συμφωνία, αν λαμβάναμε κάτι ως αντάλλαγμα αναφορικά με τα πυρηνικά όπλα ή σε άλλους τομείς».
Πάντως, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχει ακόμα διαμορφώσει άποψη για το αν απαιτούνται νέες κυρώσεις κατά τη Ρωσίας από τις ΗΠΑ.
Ο Mnuchin - πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs, διαχειριστής αντισταθμιστικών κεφαλαίων (hedge funds) και χρηματοδότης ταινιών του Hollywood - βρίσκεται στο στόχαστρο ιδιαίτερα των Δημοκρατικών γερουσιαστών, μεταξύ άλλων για την εμπλοκή της τραπέζης του, OneWest, στην κατάσχεση με συνοπτικές διαδικασίες 36 χιλιάδων κατοικιών στις ΗΠΑ, στον απόηχο της χρηματο-οικονομικής κρίσης του 2007-2009.
Ο ίδιος αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό της OneWest ως «μηχανή κατασχέσεων κατοικιών», όπως και το γεγονός ότι η επιλογή από μέρους του φορολογικών παραδείσων - όπως η Ανγκίλα και οι Νήσοι Κέιμαν - για τη διατήρηση κερδών αντισταθμιστικών κεφαλαίων του, είχε οιαδήποτε σχέση με φοροαποφυγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης