Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση εβραϊκής φιλανθρωπικής οργάνωσης στη Deutsche Bank για κατάσχεση 3 δις δολαρίων

Μήνυση εβραϊκής φιλανθρωπικής οργάνωσης στη Deutsche Bank για κατάσχεση 3 δις δολαρίων
«Η Deutsche Bank αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους νόμιμους κληρονόμους της οικογένειας Wertheim και να τους επιστρέψει το ποσό»
Μήνυση στο δικαστήριο της Φλόριντα κατά της Deutsche Bank κατέθεσε η εβραϊκή φιλανθρωπική οργάνωση Wertheim Jewish Education Trust, σχετικά με την παράνομη κατακράτηση κεφαλαίων ύψους 3 δις δολαρίων.
Όπως ισχυρίζεται η οργάνωση, η γερμανική τράπεζα αρνείται να επιστρέψει στην εύπορη οικογένεια Wertheim το εν λόγω ποσό που είχε κατατεθεί πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε λογαριασμό της Credit Suisse, ο οποίος αργότερα μεταφέρθηκε στη Deutsche Bank.
«Η Deutsche Bank αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους νόμιμους κληρονόμους της οικογένειας Wertheim και να τους επιστρέψει το ποσό, ενώ ταυτόχρονα εμπόδισε την αξιοποίηση των κεφαλαίων για φιλανθρωπικούς και άλλους σκοπούς», αναφέρει η Wertheim Jewish Education Trust.
Η τράπεζα χαρακτήρισε αμέσως «εντελώς αβάσιμες» τις κατηγορίες, σημειώνοντας μάλιστα ότι κατά το παρελθόν όλες οι παρόμοιες υπόθεσες που κινήθηκαν εναντίον της, εν τέλει κερδηθήκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης