Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρεις μεγάλες συμφωνίες ναυτιλιακής χρηματοδότησης 1,6 δισ. δολ. υπέγραψε η Standard Chartered

Τρεις μεγάλες συμφωνίες ναυτιλιακής χρηματοδότησης 1,6 δισ. δολ. υπέγραψε η Standard Chartered
Η τράπεζα μεταξύ άλλων υπέγραψε συμφωνία χρηματοδότησης 684,5 εκατ. δολαρίων της κοινοπραξίας BW Gas Juju LNG Limited για τη ναυπήγηση 8 LNG tankers
Τρεις μεγάλες συμφωνίες ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων συνολικής αξίας 1,6 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 1,5 δισ. ευρώ) ολοκλήρωσε στο τελευταίο τρίμηνο του 2016 η βρετανική τράπεζα Standard Chartered στην Ασία και στη Μέση Ανατολή.
Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2016 η τράπεζα υπέγραψε συμφωνία χρηματοδότησης 684,5 εκατ. δολαρίων της BW Gas Juju LNG Limited, μια κοινοπραξία μεταξύ του ομίλου BW Group και της Marubeni.
Σε αυτή τη χρηματοδότηση, η Standard Chartered ήταν επικεφαλής ανάδοχος τράπεζα χρηματοδοτικής κοινοπραξίας εννέα διεθνών τραπεζών, με το μεγάλο δάνειο να προορίζεται για την αναχρηματοδότηση υφισταμένων πιστωτικών γραμμών προς ναυπήγησης οκτώ δεξαμενόπλοιων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG tankers) με μακροπρόθεσμη χρονοναύλωση στη Nigeria LNG.
Η Standard Chartered ήταν και πάλι ανάδοχος στη χρηματοδότηση με 350 εκατ. δολάρια - μέσω διευκόλυνσης ισλαμικής τραπεζικής (Murabaha) - της Εθνικής Ναυτιλιακής Εταιρείας (Bahri) της Σαουδικής Αραβίας τον Νοέμβριο του 2016, η οποία θα επιτρέψει στην εταιρεία να χρηματοδοτήσει τη ναυπήγηση πέντε πολύ μεγάλων δεξαμενόπλοιων κλάσης VLCC, που θα παραδοθούν στις αρχές του 2018.
Η Bahri είναι αποκλειστικός θαλάσσιος μεταφορέας της γιγαντιαίας σαουδαραβικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Saudi Aramco για πωλήσεις της που περιλαμβάνουν μεταφορά αργού πετρελαίου και θα χρησιμοποιήσει τα νέα δεξαμενόπλοια για παραδόσεις στην Αμερική, στη νότιο Ασία και στην Άπω Ανατολή.
Τέλος, η Standard Chartered τον Οκτώβριο 2016 συμφώνησε την παροχή χρηματοδότησης με εξασφαλίσεις σε εταιρείες-μέλη του ομίλου Reliance Group, για τη χρηματοδότηση ναυπήγησης πολύ μεγάλων δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αιθανίου, που θα μεταφέρουν αιθάνιο από τις ΗΠΑ στην Ινδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης