Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαβρόγλου (υπ. Παιδείας): Εκπαιδευτικά ακυρωμένες σε μεγάλο βαθμό οι Β΄ και Γ΄ τάξεις Λυκείου

Γαβρόγλου (υπ. Παιδείας): Εκπαιδευτικά ακυρωμένες σε μεγάλο βαθμό οι  Β΄ και Γ΄ τάξεις Λυκείου
«Υπάρχει ένας ευτελισμός του απολυτηρίου», τονίζει ο υπουργός Πιαδείας, Κ. Γαβρόγλου
Εκπαιδευτικά ακυρωμένες είναι σε μεγάλο βαθμό οι  Β΄ και Γ΄ τάξεις Λυκείου, όπως αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην Ημερησία.
Όπως σημειώνει, μέχρι την Α΄ Λυκείου «τα πράγματα κυλούν σχετικά ικανοποιητικά», ενώ  οι Β΄ και Γ΄ τάξεις «είναι σε μεγάλο βαθμό, εκπαιδευτικά ακυρωμένες».
Κατά τον υπουργό, το σχολείο θα πρέπει να έχει έναν ενιαίο εκπαιδευτικό χαρακτήρα μέχρι και την Γ΄ Λυκείου, ενώ «υπάρχει ένας ευτελισμός του απολυτηρίου.
Δεν έχει κάποιο αντίκρισμα, κάποια αξία ή κοινωνική υπόσταση.
Πρόκειται, στην ουσία, για μια "σκιά" του απολυτηρίου».
Κάνοντας αναφορά στις πανελλήνιες εξετάσεις, σημειώνει ότι έχουν "καταφέρει" δύο πράγματα: «να ισοπεδώσουν τους νεολαίους και να τινάξουν στον αέρα το Λύκειο».
Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου, το εξεταστικό σύστημα είναι «λειτουργικά άψογο και αδιάβλητο» και ταυτόχρονα «παιδαγωγικά διάτρητο».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός , «εμένα μού φαίνεται αδιανόητο να είσαι 18 ετών, να πηγαίνεις το πρωί στο σχολείο που δεν σου προσφέρει τίποτα στη Γ΄ Λυκείου, να βαριέσαι όλη την ώρα και να περιμένεις να τελειώσει, ώστε να πας στο φροντιστήριο για να απομνημονεύσεις την ύλη, να έρχεσαι αργά το βράδυ για να προετοιμαστείς για την επόμενη ημέρα...
Έχει μια κοινωνία το δικαίωμα να ισοπεδώνει με αυτόν τον τρόπο τα 18χρονα και να ακυρώνει τους αυριανούς πολίτες της;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης