Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fink (BlackRock): Τα δημόσια έργα υποδομών 1 τρισ. δολ. του Trump μας γεμίζουν αισιοδοξία

Fink (BlackRock): Τα δημόσια έργα υποδομών 1 τρισ. δολ. του Trump μας γεμίζουν αισιοδοξία
Ο Fink υπήρξε εκ των χορηγών της προεκλογικής εκστρατείας της ηττηθείσας Hillary Clinton, όμως πρόσφατα κατέστη μέλος μιας ομάδος διευθυνόντων συμβούλων που θα συμβουλεύει τον Trump
Την αισιοδοξία του για τη θετική επίδραση που εκτιμά ότι θα έχει στην οικονομία των ΗΠΑ η υλοποίηση δημοσίων έργων υποδομών αξίας 1 τρισ. δολαρίων που έχει εξαγγείλει ο νέος (σε 7 ημέρες) πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, εξέφρασε σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 ο Larry Fink, διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού στον πλανήτη, BlackRock.
Όπως σχολίασε, «όλοι γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε απεγνωσμένα αυτές τις επενδύσεις», δίχως βεβαίως να αναφέρει, ότι οι προαναγγελθείσες δημόσιες επενδύσεις που σχεδιάζει ο Trump είναι πολύ πιθανό ότι θα επηρεάσουν θετικά την κερδοφορία ακόμα και της ίδιας της BlackRock.
Η τεράστια επενδυτική εταιρεία έχει δημιουργήσει από το 2011 ειδική μονάδα επενδύσεων υπόδομών, που εργάζεται επί συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) παγκοσμίως, καθώς και σε πολύπλοκες επενδυτικές προσπάθειες - από αιολικά πάρκα μέχρι έργα μεταφορών - που χρηματοδοτούνται με έκδοση μετοχών ή χρέους.
Η εμπειρία της αυτή μπορεί να της αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη για τη χρηματοδότηση των δημοσίων έργων που προγραμματίζει ο Trump, διαθέτοντας σήμερα ενεργητικό συνολικής αξίας 9 δισ. δολαρίων που σχετίζεται με υποδομές (εκ συνόλου 5,1 τρισ. δολαρίων υπό διαχείριση).
Επίσης, στο τέλος του 2016 η BlackRock διαχειριζόταν ενεργά ομολογιακούς τίτλους ως στοιχεία ενεργητικού, συνολικής αξίας 750 δισ. δολαρίων και όπως τόνισε ο επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίξει την έκδοση ομολόγων υποδομών όπως τα Build America Bonds (με επιδοτούμενο επιτόκιο), τότε τα αμοιβαία κεφάλαια τοπικής αυτοδιοίκησης της BlackRock θα αγοράσουν αντίστοιχους τίτλους.
Επισημαίνεται, ότι ο Fink υπήρξε εκ των χορηγών της προεκλογικής εκστρατείας της ηττηθείσας Δημοκρατικής προεδρικής υποψήφιας Hillary Clinton, όμως πρόσφατα κατέστη μέλος μιας ομάδος διευθυνόντων συμβούλων που θα συμβουλεύει τον Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης