Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από τους πιο αντιδημοφιλείς Προέδρους των ΗΠΑ ο Trump, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

Από τους πιο αντιδημοφιλείς Προέδρους των ΗΠΑ ο Trump, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις
Τα ποσοστά αποδοχής για τον Barack Obama το 2008 έφταναν ακόμα και το εκκωφαντικό 83%!
Κάθε αρνητικό ρεκόρ δημοτικότητας για νεοεκλεγέντα Πρόεδρο έχε σπάσει ο Donald Trump, καθώς σε ορισμένες από τις έρευνες ούτε το ήμισυ των Αμερικανών δεν αποτιμά θετικά την εκλογή και το μέχρι στιγμής «έργο» του (αναλαμβάνει επίσημα στις 20 Ιανουαρίου 2017).
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σχετικές δημοκοπήσεις που έχει συγκεντρώσει και παραθέτει το CNBC, ο Ρεπουμπλικάνος είναι πιο αντιδημοφιλής και από τον George Bush, τον μέχρι πρότινος κάτοχο του «τίτλου».
Η δημοσκόπηση της Gallup διαπιστώνει πως μόνο το 44% των Αμερικανών εγκρίνει τις πρακτικές του, με το 51% να βρίσκεται σε αντίθετο κλίμα.
Επίσης, στις έρευνες των Pew και Quinnipiac 55% και 51% των πολιτών της χώρας δεν αποτιμά θετικά τις κινήσεις του Ρεπουμπλικάνου, με τα ποσοστά όσων πιστεύουν το αντίθετο να είναι 39% και 37% αντίστοιχα.
Να σημειωθεί πως τα ποσοστά αποδοχής για τον Barack Obama το 2008 έφταναν ακόμα και το εκκωφαντικό 83%, ενώ για τον George Bush το 61%.
Η δημοσκόπηση των Politico και Harvard T. H. Chan School of Public Health διαπιστώνει πως οι ψηφοφόροι του κ. Trump θέτουν ως προτεραιότητα την κατάργηση του Obamacare (85%), την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης (78%) και την αύξηση των αμυντικών δαπανών (67%).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης