Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμο να εξουδετερώσει με δασμολογικά αντίμετρα τους υψηλούς δασμούς του Trump δηλώνει το Μεξικό

Έτοιμο να εξουδετερώσει με δασμολογικά αντίμετρα τους υψηλούς δασμούς του Trump δηλώνει το Μεξικό
Ο Guajardo δεν ανησυχεί μόνο για το συνοριακό φόρο του Trump, αλλά και για την εξαγγελία του περί αξιόλογης αποκλιμάκωσης του συντελεστή επιχειρηματικών κερδών στις ΗΠΑ
Το Μεξικό δηλώνει ικανό να αντιμετωπίζει τον μεξικανο-φοβικό νέο (σε 7 ημέρες) πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, ευρισκόμενο σε πλήρη ετοιμότητα να εξουδετερώσει με αντίμετρα κάθε εμπορικά επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ εναντίον της χώρας.
Όπως δήλωσε ο Μεξικανός υπουργός Οικονομικών, Ildefonso Guajardo, σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, «είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να προχωρήσουμε σε άμεση εξουδετέρωση τις συνέπειες του μέτρου» που υποσχέθηκε ο Trump προχθές Τετάρτη 11/1 για την επιβολή ενός «μεγάλου συνοριακού φόρου» στις ΗΠΑ κατά αμερικανικών εταιρειών που μεταφέρουν θέσεις εργασίας εκτός ΗΠΑ.
Ένα τέτοιο μέτρο από την πλευρά των ΗΠΑ θα έπληττε σε μεγάλο βαθμό τις εξαγωγές του Μεξικό στον μεγαλύτερο εμπορικό του εταίρο.
Σύμφωνα με τον Guajardo, για το Μεξικό η αντίδραση σε ένα τέτοιο μέτρο από τον Trump θα ήταν μια κατάλληλη «δημοσιονομική δράση που θα το εξουδετερώνει», δηλαδή μάλλον ένας μεξικανικός αντι-φόρος σε βασικά προϊόντα εξαγωγών των ΗΠΑ στο Μεξικό, ενάντια στους υψηλούς δασμούς των ΗΠΑ.
Ο Μεξικανός υπουργός υποστήριξε μάλιστα, ότι ο συνοριακός φόρος που υποσχέθηκε ο Trump θα αποτελέσει πρόβλημα για ολόκληρο τον κόσμο - όχι μόνο για τη χώρα του - προκαλώντας ένα κύμα συνεπειών που ενδέχεται να οδηγήσει αλυσιδωτά σε παγκόσμια ύφεση.
Ο Guajardo δεν ανησυχεί μόνο για το συνοριακό φόρο του Trump, αλλά και για την εξαγγελία του περί αξιόλογης αποκλιμάκωσης του συντελεστή επιχειρηματικών κερδών στις ΗΠΑ, πρωτοβουλίες που συνδυαστικά κρίνεται ότι θα στερήσουν πολλά δισ. δολάρια επενδύσεων από το Μεξικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης