Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση +0,6% στις λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2016

ΗΠΑ: Αύξηση +0,6% στις λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2016
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Μικρότερη του αναμενομένου ήταν η άνοδος στις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2016, γεγονός που καταδεικνύει την ασθενή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας για το τελευταίο τρίμηνο του 2016.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σημερινά (13/1) στοιχεία της κυβέρνησης, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,6%, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,8%.
Καθοριστικός παράγοντας στην άνοδο του κλάδου αποτέλσαν οι έμποροι αυτοκινήτων, οι οποίοι ωστόσο βοηθήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις εκπτώσεις στην περίοδο των διακοπών.
Εξαιρουμένου του τομέα των εμπόρων αυτοκινήτων, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 20% των συνολικών επιχειρήσεων λιανικής, η άνοδος περιρίστηκε μόλις στο +0,2%, ενώ εφόσον αφαιρεθούν και οι έμποροι φυσικού αερίου, οι πωλήσεις ήταν επίπεδες.
Παράλληλα, ασθενική ήταν και άνοδος που σημειώθηκε στις τιμές παραγωγού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, καθώς οι αποπληθωριστικές πιέσεις στις τιμές της ενέργειας άριχσαν να εξαφανίζονται.
Αναλυτικότερα, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού ενισχύθηκε κατά +0,3% για τον Δεκέμβριο του 2016, όντας σε κοινή γραμμή με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του MarketWatch.
Ωστόσο, σε ετήσια βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά +1,6%, καταφράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2014, ενώ εξαιρουμένων των τροφίμων, την ενέργειας και του εμπορίου, η άνοδος ήταν ακόμα μεγαλύτερη, και συγκεκριμένα 1,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης