Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amundi: Μην περιμένετε πολλά από τη δημοσιονομική τόνωση του Trump - Καμία επίπτωση μέσα στο 2017

Amundi: Μην περιμένετε πολλά από τη δημοσιονομική τόνωση του Trump - Καμία επίπτωση μέσα στο 2017
Ο οικονομολόγος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ράλι στις αγορές, τονίζοντας πως ενδέχεται να δημιουργηθεί μία «φούσκα»
Χαμηλά θέτει τον πήχη σε ό,τι αφορά την πολλά υποσχόμενη δημοσιονομική τόνωση ύψους 1 τρις δολαρίων της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης του Donald Trump η μεγαλύτερη διαχειρίστρια χρημάτων στην Ευρώπη, η Amundi.
Όπως σημειώνει ο Didier Borowski, αναλυτής του γαλλικού fund, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δε θέλουν μία μεγέθυνση του ελλείμματος στον κρατικό προϋπολογισμό, οπότε θα είναι δύσκολο να εγκρίνουν εξ’ ολοκλήρου τα σχέδια του Προέδρου τους.
Ωστόσο, ακόμα και αν εφαρμοστούν σε βάθος 4ετίας τα projects σε υποδομές, ο αντίκτυπος στην οικονομική ανάπτυξη των Η.Π.Α. το 2017 θα είναι ελάχιστος, με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή από το αμέσως επόμενο έτος.
Επίσης, ο οικονομολόγος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ράλι στις αμερικανικές αγορές, οι οποίες είναι πλέον «ασύμμετρες», τονίζοντας πως ενδέχεται να δημιουργηθεί μία «φούσκα».
«Αυτό θα στρέψει τους επενδυτές στα ομόλογα», συμπλήρωσε ο οικονομολόγος, εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες του και για τις πολιτικές προστατευτισμού που θα εφαρμόσει ο Ρεπουμπλικάνος.
Να σημειωθεί πως μετά τη νίκη του Donald Trump, λόγω της αισιοδοξίας που έχει αναπτυχθεί, ο παγκόσμιος όγκος μετοχών έχει αυξηθεί στα περίπου 68 τρις δολάρια, από 65 τρις που ήταν πριν τις 8 Νοεμβρίου.
Τα δύο από τα τρία τρις αποσύρθηκαν από την αγορά ομολόγων, σπρώχνοντας προς τα πάνω τις αποδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης