Τελευταία Νέα
Διεθνή

O bull της Wall Street, Tom Lee, έγινε ξαφνικά… bear – Στις 2.150 μονάδες ο S&P το 2017

O bull της Wall Street, Tom Lee, έγινε ξαφνικά… bear – Στις 2.150 μονάδες ο S&P το 2017
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Fundstrat Global Advisors ήταν από τους λίγους που έβλεπαν άνοδο στους τρεις βασικούς αμερικανικούς δείκτες το 2008...
Φαίνεται πως ο Donald Trump «κατάφερε» να μεταπείσει έναν από τους μεγαλύτερους «ταύρους» της Wall Street, τον Thomas Lee, τον γνωστό αναλυτή που θεωρείται υπεύθυνος για πολλές ζημίες επενδυτών λόγω των υπεραισιόδοξων προβλέψεών του.
Ενδεικτικά, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Fundstrat Global Advisors ήταν από τους λίγους που έβλεπαν άνοδο στους τρεις βασικούς αμερικανικούς δείκτες το... 2008, όταν η χρηματοπιστωτική κρίση τσάκισε τις αγορές.
Στην πιο πρόσφατη εκτίμησή του λοιπόν, ο κ. Lee προβλέπει πτώση στις αμερικανικές αγορές το 2017 ενόψει της προεδρίας του Donald Trump, κάνοντας λόγο για 2.150 μονάδες στον δείκτη – βαρόμετρο S&P 500.
Σε ό,τι αφορά το τέλος του τρέχοντος έτους, ο αναλυτής αναμένει 2.275 μονάδες, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των προβλέψεων μια για πάνω από 2.350.
Ο κ. Lee δήλωσε στο CNBC πως οι πρακτικές Trump θα δημιουργήσουν μία σύγχυση, κάτι που μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό και από τα… tweets που κάνει καθημερινώς, προκαλώντας αναστάτωση στον επενδυτικό κόσμο.
Επίσης, εξέφρασε την άποψη πως η περιβόητη δημοσιονομική τόνωση ίσως δε γίνει πραγματικότητα, ενώ μίλησε ακόμα και για απόλυση της επικεφαλής της Federal Reserve, Chair Janet Yellen (τον Φεβρουάριο 2018 λήγει η θητεία της).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης