Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημιουργία 11,3 εκατ. νέων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της προεδρίας Obama

Δημιουργία 11,3 εκατ. νέων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της προεδρίας Obama
Σε μήνυμά του προς τον αμερικανικό λαό, ο Obama αναγνώρισε την επιμονή των οικονομικών ανισοτήτων στις ΗΠΑ και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, η οποία «προέρχεται από την ολοένα και περισσότερο παγκοσμιοποιούμενη οικονομία»
Λίγες ημέρες πριν την παράδοση της προεδρίας των ΗΠΑ στον Donald Trump - στις 20 Ιανουαρίου 2017 - ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, μπορεί να είναι υπερήφανος για τη δημιουργία 11,3 εκατ. νέων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του από το 2009.
Συγκριτικά αναφέρεται, ότι επί προεδρίας Ronald Reagan είχαν δημιουργηθεί 15,9 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, ενώ επί προεδρίας Bill Clinton δημιουργήθηκαν 22,9 εκατ. νέες θέσεις εργασίας και επί προεδρίας George W. Bush προστέθηκαν μόλις 2,1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Ο Obama ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2009 στο αποκορύφωμα της μεγάλης πρόσφατης χρηματο-οικονομικής κρίσης, εποχή κατά την οποία χάνονταν σχεδόν 800 χιλ. θέσεις εργασίας κάθε μήνα στις ΗΠΑ, στη χειρότερη αμερικανική οικονομική κρίση από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.
Μέσω ενός προγράμματος δημοσιονομικής επέκτασης για δρόμους και άλλα δημόσια έργα, σε συνδυασμό με φορολογικές ελαφρύνσεις, ο Obama κατάφερε να πείσει τις επιχειρήσεις να κάνουν προσλήψεις ξανά, από το τέλος του 2010.
Μόλις σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 έγινε γνωστό, ότι η οικονομία των ΗΠΑ δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας για 75ο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο του 2016, με την αμερικανική ανεργία να κλείνει το έτος στο χαμηλό επίπεδο του 4,7%.
Κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του Obama, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε μέχρι το 10%, το οποίο δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν φυσιολογικό για μια υγιή οικονομία.
Σε μήνυμά του προς τον αμερικανικό λαό, ο Obama αναγνώρισε την επιμονή των οικονομικών ανισοτήτων στις ΗΠΑ και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, η οποία «προέρχεται από την ολοένα και περισσότερο παγκοσμιοποιούμενη οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης