Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πωλήσεις-ρεκόρ 28,5 δισ. δολ. το 2016 για το ηλεκτρονικό κατάστημα App Store της Apple

Πωλήσεις-ρεκόρ 28,5 δισ. δολ. το 2016 για το ηλεκτρονικό κατάστημα App Store της Apple
Την πρωτοχρονιά του 2017, το App Store κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ πωλήσεων σχεδόν 240 εκατ. δολαρίων, έχοντας προηγουμένως επιτύχει την πραγματοποίηση πωλήσεων 3 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου του 2016
Στο εντυπωσιακό επίπεδο-ρεκόρ των 28,5 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 27 δισ. ευρώ) διαμορφώθηκε το 2016 η αυξημένη κατά 40% αξία των πωλήσεων του γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple με την ονομασία «App Store», από το οποίο πραγματοποιείται η αποκλειστική διάθεση εφαρμογών (apps) για συσκευές της εταιρείας.
Με βάση το επιχειρηματικό μοντέλο της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον πλανήτη, τα 20 δισ. δολάρια (περίπου 19 δισ. ευρώ) από το σύνολο των 28,5 δισ. δολαρίων του τζίρου του App Store, κατέληξαν στις τσέπες των προγραμματιστών που ανέπτυξαν και συντηρούν τις 2,2 εκατ. εφαρμογές του ηλεκτρονικού καταστήματος, ανάλογα βεβαίως με τις πωλήσεις τους.
Το 30% των πωλήσεων ή περίπου 8,5 δισ. δολάρια (8 δισ. ευρώ) από τα συνολικά έσοδα, κατέληξαν στην Apple ως αμοιβή παρόχου του συγκεκριμένου καναλιού πώλησης.
Συγκριτικά αναφέρεται, ότι για το 2015 η Apple είχε ανακοινώσει πωλήσεις για το App Store στο επίπεδο των 20 δισ. δολαρίων - αυξημένες κατά περίπου 40% σε σύγκριση με αυτές του 2014 - κερδίζοντας η ίδια περίπου 6 δισ. δολάρια εξ αυτών.
Όπως ανακοίνωσε η Apple, την πρωτοχρονιά του 2017 το App Store κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ πωλήσεων σχεδόν 240 εκατ. δολαρίων, έχοντας προηγουμένως επιτύχει την πραγματοποίηση πωλήσεων 3 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου του 2016.
Πάντα σύμφωνα με την Apple, από την ίδρυση του App Store το 2008 μέχρι σήμερα, οι προγραμματιστές εφαρμογών με τους οποίους συνεργάστηκε και συνεργάζεται έχουν κερδίσει περισσότερα από 60 δισ. δολάρια, ενώ έχει δημιουργήσει 1,4 εκατ. νέες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο με το ηλεκτρονικό της κατάστημα εφαρμογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης