Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Elabe: Μάχη ψήφο με ψήφο μεταξύ Fillon, Le Pen και Macron στις γαλλικές εκλογές

Δημοσκόπηση Elabe: Μάχη ψήφο με ψήφο μεταξύ Fillon, Le Pen και Macron στις γαλλικές εκλογές
Η Le Pen καταφέρνει να αναδειχθεί 2η στις προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων - άρα και να περάσει στον 2ο γύρο της 7ης Μαΐου 2017 μαζί με τον Fillon - συγκεντρώνοντας μεταξύ 22% και 24% των προτιμήσεων, κατά περίπτωση
Ολοένα και περισσότερο συρρικνώνονται οι διαφορές στα ποσοστά προτίμησης που συγκεντρώνουν οι κύριοι υποψήφιοι στις γαλλικές προεδρικές εκλογές της Άνοιξης του 2017 - Francois Fillon (Ρεπουμπλικάνος), Marine Le Pen (Εθνικό Μέτωπο) και Emmanuel Macron (ανεξάρτητος) - σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Elabe για την ημερήσια επιχειρηματική εφημερίδα Les Echos.
Τα αποτελέσματά της δόθηκαν σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τα οποία ο Fillon εμφανίζεται να κερδίζει τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών στις 23 Απριλίου 2017 συγκεντρώνοντας ποσοστό έως 28% των ψήφων.
Όμως, η δημοσκοπική «απόσταση» που χωρίζει τον Fillon από τους Le Pen και Macron μικραίνει και σε αυτό το σημείο η γαλλική «μάχη» για την προεδρία αποκτά εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον.
Υπό πολλά διαφορετικά σενάρια και υποθέσεις εργασίας του Elabe, η Le Pen καταφέρνει να αναδειχθεί δεύτερη στις προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων - άρα και να περάσει στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου 2017 μαζί με τον Fillon - συγκεντρώνοντας μεταξύ 22% και 24% των προτιμήσεων.
Ο ανεξάρτητος Macron εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστά προτίμησης μεταξύ 16% και 24%, ανάλογα με τον υποψήφιο που θα επιλέξει το Σοσιαλιστικό κόμμα στις εσωτερικές του εκλογές στον τρέχοντα μήνα, αλλά και ανάλογα με το αν τελικά ο κεντρώος Francois Bayrou θα θέσει προεδρική υποψηφιότητα ή όχι.
Επισημαίνεται, ότι το Elabe δεν προχώρησε στην εξέταση σεναρίων επικράτησης των υποψηφίων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης