Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δωρεάν παροχή πετρελαίου θέρμανσης στους ανέργους απαιτεί η Λαϊκή Ενότητα

Δωρεάν παροχή πετρελαίου θέρμανσης στους ανέργους απαιτεί η Λαϊκή Ενότητα
«Οι θάνατοι ανθρώπων από το κρύο είναι ταξικά εγκλήματα. Φτάνει πια!»
Δωρεάν παροχή πετρελαίου θέρμανσης στους ανέργους και κρατική επιδότησή του για όλους τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα απαιτεί η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή και το κύμα ψύχους που έρχεται εκ νέου τις επόμενες ημέρες.
«Για τις επόμενες μέρες η ΕΜΥ έχει προβλέψει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.
Ήδη, η παγωνιά του χειμώνα σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές ακραίας λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αποδεχόμενη να εφαρμόσει όλες τις εντολές και τις υποδείξεις του διευθυντηρίου της ΕΕ και της "τρόικας", έχουν προκαλέσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων από το κρύο.
Η ύπαρξη αστέγων, ντόπιων και προσφύγων, είναι μία εκτεταμένη, καθημερινά ορατή εικόνα στους δρόμους της Αθήνας και των μεγάλων ελληνικών πόλεων.
Είναι αποτέλεσμα της ανεργίας, της διάλυσης των κοινωνικών δομών για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και των αντιπροσφυγικών/αντιμεταναστευτικών πολιτικών.
Θυμίζουμε τον πρόσφατο θάνατο ενός αστέγου πρόσφυγα στην Αθήνα και τον θάνατο ενός Έλληνα αστέγου στην Κρήτη πριν από λίγους μήνες.
Θυμίζουμε τους συχνούς θανάτους από "μαγκάλια", τα προηγούμενα χρόνια, καθώς πάρα πολλοί πλέον συνάνθρωποι μας δεν έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίζουν άλλου είδους θέρμανση στα σπίτια τους.
Το πενιχρό "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα", ακόμα και για τους λίγους που το παίρνουν, δεν εξασφαλίζει τη δυνατότητα επιβίωσης.
Για πολλούς ανθρώπους δεν απομένει παρά η επιλογή αν θα πεθάνουν από το κρύο, την ασιτία ή την έλλειψη ουσιαστικής ιατρικής περίθαλψης», αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, διαμηνύοντας:
«Οι θάνατοι ανθρώπων από το κρύο είναι ταξικά εγκλήματα!
Είναι η θυσία ανθρώπινων ζωών στον βωμό των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών για την άντληση κέρδους υπέρ των ισχυρότερων μερίδων του κεφαλαίου.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση και τους δήμους, και ιδιαίτερα από τον δήμο της Αθήνας, να ανοίξουν αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας για όλους όσοι το έχουν ανάγκη.
Με δυνατότητα στέγασης, παραμονής, σίτισης και θέρμανσης για όλο το χειμώνα, σε κανονικά δωμάτια με κανονικά κρεβάτια.
Απαιτούμε την μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά.
Απαιτούμε την δωρεάν παροχή πετρελαίου θέρμανσης για τους ανέργους και την κρατική επιδότησή του για όλους τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα».
Καταλήγοντας, το αριστερό κόμμα απαιτεί και επιδιώκει «την άμεση ρήξη με τις μνημονιακές πολιτικές που σκοτώνουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης