Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η οικονομική ευημερία της Σουηδίας οφείλεται και στην εκτόξευση του εγχώριου πληθυσμού

Bloomberg: Η οικονομική ευημερία της Σουηδίας οφείλεται και στην εκτόξευση του εγχώριου πληθυσμού
«Αν και έχουμε το χώρο για άλλο ένα εκατομμύριο ανθρώπους, παρατηρείται μία έλλειψη στέγασης στις μεγάλες πόλεις μας»
Κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού της Σουηδίας διαπιστώνεται από τα στοιχεία της εγχώριας Στατιστικής Υπηρεσίας που επικαλείται το Bloomberg, το οποίο συνδέει το φαινόμενο και με την οικονομική ευημερία που απολαμβάνει η χώρα.
Όπως φαίνεται και στα παρακάτω διαγράμματα, η σκανδιναβική χώρα των 10 εκατομμυρίων πολιτών κατάφερε να διπλασιάσει τον πληθυσμό της από τη 10ετία του 1950, ενώ αν ο ρυθμός αυτός συνεχιστεί θα έχει τριπλασιάσει τον αριθμό μέσα σε έναν συνολικά αιώνα!
Οι αναλυτές εκτιμούν πως η μεγέθυνση του αριθμού των κατοίκων (αύξηση γεννήσεων, μετανάστευση), αν αξιοποιηθεί σωστά, θα βοηθήσει τη Σουηδία να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις όπως η γήρανση του πληθυσμού που ταλανίζει πολλές αναπτυγμένες οικονομίες (πχ Ιαπωνία και Γερμανία).
«Η αύξηση του αριθμού των ατόμων που βρίσκονται σε ηλικία εργασίας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του αυξημένου φόρτου εξάρτησης, απόρροια των υψηλού αριθμού των ηλικιωμένων.
Ωστόσο, αν και έχουμε το χώρο για άλλο ένα εκατομμύριο ανθρώπους, παρατηρείται μία έλλειψη στέγασης στις μεγάλες πόλεις μας.
Η σουηδική αγορά εργασίας είναι επίσης πολύ διαιρεμένη», ανέφερε μεταξύ άλλων στο πρακτορείο η επικεφαλής οικονομολόγος της Swedbank AB, Anna Breman.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης