Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 4 μηνών οι λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο 2016 - Στις 50,4 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 4 μηνών οι λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο 2016 - Στις 50,4 μονάδες ο PMI
Ο κλάδος δέχθηκε ώθηση από την ανάκαμψη που καταγράφηκε σε Γερμανία και Γαλλία
Επιστροφή στην ανάπτυξη κατέγραψε ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, σημειώνοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμρφώθηκε στις 50,4 μονάδες, έναντι 48,6 μονάδων τον Νοέμβριο, σηματοδοτώντας αύξηση στις πωλήσεις για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες, η οποία ωστόσο παραμένει περιορισμένη.
Παράλληλα, σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις ήταν χαμηλότερες σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ μοναδική εξαίρεση του τομέα αποτέλεσε η Γερμανία, η οποία είχε καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Αναλυτικότερα, η Γερμανία ηγήθηκε του κλάδου μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, με τον PMI να διαμοφώνεται στις 52 μονάδες, ενώ η Γαλλία βρέθηκε σε υψηλό τετραμήνου, και συγκεκριμένα στις 50,4 μονάδες.
Στον αντίποδα, σε ρυθμούς συρρίκνωσης βρέθηκε ο κλάδος στην Ιταλία, σημειώνοντας χαμηλό δύο μηνών στις 47,9 μονάδες, ισοσταθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη των έταιρων χωρών.
Επιπλέον, η απασχόληση στον κλάδο σημείωσε επίσης ανάπτυξη, αν και κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, με την Γαλλία να ηγείται των υπολοίπων χωρών στον εν λόγω τομέα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης