Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Ήρθε η ώρα για πωλήσεις στην Wall Street και στις αμερικανικές μετοχές

Morgan Stanley: Ήρθε η ώρα για πωλήσεις στην Wall Street και στις αμερικανικές μετοχές
Οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι μετά την ορκωμοσία του Trump δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να προκαλέσει θετικά και συναρπαστικά αποτελέσματα
Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν ράλι μετά τις εκλογές, αλλά τώρα είναι ώρα για τις επενδυτές να αρχίσουν να σκέφτονται να φύγουν από την αγορά, πιθανότατα έως την ημέρα ορκωμοσίας του Donald Trump, αναφέρουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
«Είναι αλαζονικό να λένε στους ανθρώπους ότι πρέπει να ανησυχούν αλλά να παραμείνουν bullish προς το παρόν» αναφέρεται σε σχετικό note της τράπεζας.
«Κάποιοι από εμάς πιστεύουν ότι πρέπει απλά να πουλήσουμε έως την ημέρα της ορκωμοσίας» επισημαίνουν οι αναλυτές τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούν να προκαλέσει θετικά και συναρπαστικά αποτελέσματα τις πρώτες εβδομάδες μετά την ορκωμοσία.
Η Morgan Stanley έχει παραμείνει αισιόδοξη για τις αμερικανικές μετοχές για αρκετά χρόνια, ακόμα κι αν περιμένει μικρή αύξηση κερδών.
Αλλά τώρα, αναμένει πραγματική αύξηση κερδών.
Το ράλι μετά τη νίκη-έκπληξη του Trump υπήρξε σημαντικό.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχει κερδίσει περίπου 9% και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις 20.000 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 6% αγγίζοντας επίπεδα ρεκόρ.
Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, το θέμα δεν είναι το «εάν» αλλά το «πότε» θα πρέπει να αρχίσουν να φεύγουν από την αγορά.
Η Morgan Stanley θέτει το στόχο για τον S&P 500 στις 2.300 μονάδες στο βασικό σενάριο για το τέλος του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης