Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ 25ετίας κατέγραψαν οι πωλήσεις βινυλίου το 2016 - Επιστροφή του μουσικόφιλου κοινού στους δίσκους

Ρεκόρ 25ετίας κατέγραψαν οι πωλήσεις βινυλίου το 2016 - Επιστροφή του μουσικόφιλου κοινού στους δίσκους
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι το 2016 ήταν η ένατη συνεχόμενη χρονιά αύξησης των πωλήσεων βινυλίου, με τα καταστήματα πώλησης δίσκων να αυξάνονται σε αριθμό στη Βρετανία
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 ετών ανήλθαν οι πωλήσεις δίσκων μουσικής βινυλίου στη Βρετανία, καθώς πολλοί νεότεροι και γηραιότεροι μουσικόφιλοι καταναλωτές έδειξαν να επιθυμούν την επιστροφή στην κτήση φυσικών μορφών μουσικής, αντί των δημοφιλών ηλεκτρονικών συνδρομών σε πλατφόρμες υπηρεσιών μουσικής αναμετάδοσης.
Εντυπωσιακός - για την εποχή - αριθμός 3,2 εκατομμυρίων δίσκων βινυλίου LP πωλήθηκε το 2016 στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξημένος κατά 53% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο για το 2015 και ο υψηλότερος από το 1991, όταν το μουσικό άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν το Stars των Simply Red.
Το 2016 ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία η δαπάνη για αγορά δίσκων βινυλίου ξεπέρασε σε αξία τις ψηφιακές μεταφορτώσεις (downloads) μουσικής.
Στις πωλήσεις βινυλίου φαίνεται πως έδωσε μεγάλη ώθηση ο θάνατος μεγάλων καλλιτεχνών μουσικής κατά τη διάρκεια του 2016, όπως o David Bowie, ο Leonard Cohen, ο Prince, ο George Michael, η Sharon Jones, o Merle Haggard, ο Maurice White και πολλοί άλλοι.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι το 2016 ήταν η ένατη συνεχόμενη χρονιά αύξησης των πωλήσεων βινυλίου, με τα καταστήματα πώλησης δίσκων να αυξάνονται σε αριθμό στη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης