Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bespoke: Παρά την αισιοδοξία, οι μέσες εκτιμήσεις μιλούν για άνοδο μόλις 4,4% στον S&P 500 το 2017

Bespoke: Παρά την αισιοδοξία, οι μέσες εκτιμήσεις μιλούν για άνοδο μόλις 4,4% στον S&P 500 το 2017
Οι εκτιμήσεις του κάθε επόμενου έτους τείνουν να είναι απαισιόδοξες για τον δείκτη – βαρόμετρο της Wall Street
Άνοδο της τάξης του 4,4% αναμένουν οι αναλυτές για τη Wall Street το 2017, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που παραθέτει η Bespoke Investment Group.
Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, η εκτίμηση είναι η χαμηλότερη από το 2005, ενώ είναι κατά πολύ υποδεέστερη από το μέσο όρο του 9,6% των προβλέψεων.
Από τα ίδια στοιχεία ωστόσο γίνεται αντιληπτό πως το 2016 οι αναλυτές «έπεσαν» έξω σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του S&P 500, καθώς τα τελικά κέρδη του δείκτη ανήλθαν στο άκρως ικανοποιητικό 10,6%, έναντι 8,4% που αρχικά είχε προβλεφθεί.
Κατά μέσο όρο οι εκτιμήσεις του κάθε επόμενου έτους τείνουν να είναι απαισιόδοξες για τον δείκτη – βαρόμετρο της Wall Street, καθώς στο σύνολο της 15ετίας οι επιδόσεις είναι κατά 5,4% έναντι των προβλέψεων:


 
Τα στοιχεία της Bespoke Investment αποδεικνύουν επίσης πως από τις μεγάλες τράπεζες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, πιο συγκρατημένες σε ό,τι αφορά την τιμή – στόχο του δείκτη για το 2017 είναι οι UBS, Goldman Sachs, Bank of America, Credit Suisse και Stifel Nicolaus.
Σε αντίθετο κλίμα, η RBC «απογειώνει» την πρόβλεψή της στο 2.500 μονάδες: 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης