Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Το «ράλι Trump» θα σταματήσει όταν αναλάβει τα καθήκοντά του, στις 20 Ιανουαρίου 2017

Morgan Stanley: Το «ράλι Trump» θα σταματήσει όταν αναλάβει τα καθήκοντά του, στις 20 Ιανουαρίου 2017
«Η σαρωτική νίκη των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο έχει δημιουργήσει πιο αβέβαιες και ασταθείς προοπτικές για την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και των εταιρικών κερδών»
Το ράλι που προκάλεσε στη Wall Street η νίκη του Donald Trump στις 8 Νοεμβρίου θα λήξει όταν ο Ρεπουμπλικάνος αναλάβει τα καθήκοντά του, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο επικεφαλής αναλυτής της Morgan Stanley, Adam Parker.
Όπως τονίζει σε σημείωμά του, η σαρωτική νίκη των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο «έχει δημιουργήσει πιο αβέβαιες και ασταθείς προοπτικές για την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και των εταιρικών κερδών.
Αν και η προοπτική για ένα χαλαρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο, μειωμένους εταιρικούς φόρους και πιθανές φοροαπαλλαγές για τα κεφάλαια που διακρατούν στο εξωτερικό οι αμερικανικές εταιρείες έχουν δημιουργήσει αισιοδοξία στους επενδυτές, μία ενίσχυση του δολαρίου θα μπορούσε να τσακίσει τις εξαγωγές και να αναγκάσει τη Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια πιο γρήγορα από αρχικά αναμενόταν».
Ήδη τις τελευταίες ημέρες οι τρεις βασικοί αμερικανικοί δείκτες έχουν υποχωρήσει από τα ιστορικά υψηλά που κατέρριπταν συνεχώς μετά τις προεδρικές εκλογές, επισημαίνει η τράπεζα.
Μάλιστα, εκτιμά πως η επόμενη κίνηση των δεικτών θα είναι καθοδική…
Η Morgan Stanley τοποθετεί την τιμή – στόχο του S&P 500 στις 2.300 μονάδες για το τέλος του 2016, μόλις +2% από το τελευταίο κλείσιμο της Wall Street, καθώς χαρακτηρίζει ως «ευάλωτη» την εταιρική κερδοφορία, λόγω της ενδεχόμενης βραδύτερης ανάπτυξης στην Κίνα, τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη και την άνοδο του δολαρίου.

Τα σχετικά διαγράμματα:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης