Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγγυημένο μηνιαίο εισόδημα 560 ευρώ ξεκινάει να χορηγεί η Φινλανδία σε 2.000 πολίτες της

Εγγυημένο μηνιαίο εισόδημα 560 ευρώ ξεκινάει να χορηγεί η Φινλανδία σε 2.000 πολίτες της
Το εγγυημένο εισόδημα θα χορηγείται ανεξάρτητα από το μέγεθος του εισοδήματος, της περιουσίας ή της εργασιακής κατάστασης των δικαιούχων
Εγγυημένο εισόδημα 560 ευρώ το μήνα ανεξάρτητα από το μέγεθος του εισοδήματος, της περιουσίας ή της εργασιακής κατάστασης των δικαιούχων, ξεκινάει να χορηγεί σε πειραματικό πλαίσιο σε 2.000 Φινλανδούς πολίτες η κυβέρνηση της χώρας.
Το εγγυημένο εισόδημα θα ξεκινήσει να χορηγείται εντός του Ιανουαρίου του 2017 στους δικαιούχους ανεξάρτητα από το αν αυτοί εργάζονται ή όχι, σε μια προσπάθεια της φινλανδικής κυβέρνησης να παράσχει μεγαλύτερη ασφάλεια τους πολίτες της χώρας, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της μείωσης των θέσεων εργασίας λόγω της τεχνολογικής προόδου.
Εκτιμάται, ότι το - πλήρως αφορολόγητο - εγγυημένο εισόδημα θα επιτρέψει σε περισσότερους ανέργους να αναλαμβάνουν περιστασιακή εργασία, καθώς δεν θα κινδυνεύουν να χάσουν το εισόδημά τους, όπως με πολλά κοινωνικά επιδόματα που χορηγούνται σε ανέργους στη Φινλανδία.
Η δοκιμαστική εφαρμογή του προγράμματος εγγυημένου εισοδήματος θα διαρκέσει για δύο χρόνια και οι δικαιούχοι του επελέγησαν τυχαία από ένα δείγμα ανέργων και δικαιούχων κοινωνικών επιδομάτων εισοδήματος.
Σε περίπτωση που το πιλοτικό πρόγραμμα αποδείξει την αξία του, ενδέχεται να διευρυνθεί η εφαρμογή του στο σύνολο των ενηλίκων Φινλανδών.
Η ιδέα του εγγυημένου εισοδήματος σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φινλανδική πρωτοτυπία, καθώς αντίστοιχα προγράμματα συζητώνται στην Ιταλία, στον Καναδά, στην Ισλανδία, στην Ουγκάντα και στη Βραζιλία.
Στην αμερικανική πολιτεία της Αλάσκα, οι αρχές από το 1980 χορηγούν ένα ετήσιο επίδομα σε όλους τους κατοίκους της, ως ένα είδος μερίσματος από τα έσοδα του πετρελαίου.
Στην Ελβετία, οι αρχές εξέτασαν το ενδεχόμενο χορήγησης 2.500 δολαρίων ΗΠΑ σε κάθε ενήλικα Ελβετό πολίτη, κάτι που απορρίφθηκε δια δημοψηφίσματος από άνω του 75% των Ελβετών ψηφοφόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης