Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για μια προληπτική δημοσιονομική πολιτική και περιορισμό του χρέους το 2017 δεσμεύεται η Κίνα

Για μια προληπτική δημοσιονομική πολιτική και περιορισμό του χρέους το 2017 δεσμεύεται η Κίνα
Η Κίνα πρέπει να αξιολογήσει τις οικονομικές δυσκολίες και τις κρυμμένες δυσκολίες και να προστατευτεί έναντι των περιφερειακών κινδύνων, ανέφερε το υπουργείο
Η κυβέρνηση της Κίνας δεσμεύτηκε να εφαρμόσει μια πιο προληπτική δημοσιονομική πολιτική το 2017, αλλά και να περιορίσει το χρέος της, καθώς προσπαθεί να βάλει την οικονομία σε μια βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης, αποκλιμακώνοντας τους κινδύνους.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, την οποία δημοσιεύει το δίκτυο Bloomberg, η δημοσιονομική πολιτική στην Κίνα θα είναι πιο προληπτική και δραστική το 2017, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μειώσεις φόρων.
Επιπλέον, η Κίνα θα προχωρήσει σε μία «εύλογη» επέκταση των δαπανών της και σε μια βελτίωση της αποτελεσματικότητας, με ταυτόχρονη ενίσχυση της διαχείρισης του χρέους της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών έρχεται σε συνέχεια της δέσμευσης του προέδρου Xi Jinping και του οικονομικού επιτελείου του να «τιθασεύσουν» τους κινδύνους, που περιλαμβάνουν και τις φούσκες στα στοιχεία ενεργητικού.
Η Κίνα πρέπει να αξιολογήσει τις οικονομικές δυσκολίες και τις κρυμμένες δυσκολίες και να προστατευτεί έναντι των περιφερειακών κινδύνων, ανέφερε το υπουργείο.
Οι τοπικές διοικήσεις ενθαρρύνονται να αυξήσουν τον ρυθμό με τον οποίο ανταλλάσσουν χρέη με ομόλογα, ενώ υποσχέθηκε πως θα βελτιώσει την εκτίμηση κινδύνου των τοπικών χρεών.
Εν τω μεταξύ, οι φορείς χάραξης πολιτικής θέλουν επίσης να διασφαλίσουν ότι έχουν αρκετά πυρομαχικά για να στηρίξουν την οικονομία της Κίνας, η οποία αντιμετωπίζει περισσότερες αβεβαιότητες, που περιλαμβάνουν μια «παγωμένη» αγορά ακινήτων, μια αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve και το ενδεχόμενο μιας αντιπαράθεσης με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, για το εμπόριο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης