Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από το ατύχημα του θρύλου της F1, Michael Schumacher

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από το ατύχημα του θρύλου της F1, Michael Schumacher
Ο Michael συμμετείχε σχεδόν 16 πρωταθλήματα F1, από τα οποία κατέκτησε τα επτά!


Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2016 από το τραγικό ατύχημα του θρύλου της Formula One, Michael Schumacher…
Σαν σήμερα λοιπόν το 2013, στο θέρετρο των γαλλικών Άλπεων της Meribel, ο Γερμανός πιλότος της F1 τραυματίστηκε στο κεφάλι έπειτα από πτώση την ώρα που έκανε σκι, με αποτέλεσμα να πέσει σε ένα πολύμηνο κόμμα…
Πλέον ο Michael βρίσκεται πάνω από δύο χρόνια στο σπίτι του, αφού μεταφέρθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Grenoble, καθώς κατάφερε να συνέλθει από το κώμα στις 16 Ιουνίου 2014.
Ωστόσο, μία άκρα μυστικότητα διακρίνεται γύρω από την τρέχουσα κατάσταση της υγείας του.
Οι τελευταίες αναφορές βγήκαν διά στόματος του δικηγόρου του στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, ο οποίος είχε δηλώσει πως «ο Schumacher δεν μπορεί να περπατήσει»…
Αυτή τη στιγμή παραμένει τελείως άγνωστο εάν ο πιλότος μπορεί να επικοινωνήσει με κάποιο τρόπο ή να αναγνωρίσει τους συγγενείς και τους θεραπευτές του.
Επίσης, μία 15μελής ιατρική ομάδα, παρακολουθεί τον Γερμανό πιλότο 24 ώρες την ημέρα στο σπίτι του στη Γενεύη, τα έξοδα φροντίδας του ανέρχονται σε περίπου 140.000 ευρώ την εβδομάδα, φτάνοντας από την ημέρα του ατυχήματος, στα 20 εκατομμύρια ευρώ.
«Η υγεία του Michael δεν είναι ένα δημόσιο ζήτημα, θα συνεχίσουμε χωρίς σχόλια», δήλωσε πρόσφατα η σύζυγός του, μετά την αποκάλυψη ότι άγνωστος προσπαθεί να πουλήσει φωτογραφία του Schumacher, στο κρεβάτι του νοσοκομείου από την περίοδο της νοσηλείας του μετά το ατύχημα, αντί του ποσού 1 εκατ. ευρώ.
Ο Michael στις 3 Ιανουαρίου 2017 θα κλείσει τα 48 του χρόνια.
Γεννήθηκε το 1969 στο Hurt-Hermulheim κοντά στην Κολωνία, ενώ έχει ένα μικρότερο αδελφό, τον Ralph ο οποίος ήταν επίσης οδηγός της F1.
Όπως οι περισσότεροι οδηγοί, έτσι και αυτός ξεκίνησε από μικρή ηλικία να οδηγεί καρτ (4 ετών).
Το 1981 πήρε για πρώτη φορά μέρος στο Πρωτάθλημα καρτ Γερμανίας, το οποίο κατέκτησε τρεις φορές 1984, 1985 και 1987 - μάλιστα το 1987 κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καρτ.
Το 1988 αποφάσισε να κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του και να μεταπηδήσει από το Πρωτάθλημα καρτ στο Πρωτάθλημα Koening το οποίο και κατέκτησε.
Την ίδια χρονιά συμμετείχε στην Γερμανική Formula Ford 1600 (κατετάγη έκτος) και στην Ευρωπαϊκή Formula Ford 1600 (κατετάγη δεύτερος).
Το 1989 ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση στην Γερμανική Formula 3 ενώ το 1990 κατετάγη πρώτος σε αυτή τη διοργάνωση, ενώ παράλληλα συμμετείχε και στην Ευρωπαϊκή Formula 3 χωρίς όμως να τερματίσει.
Το 1991 συμμετείχε στο πανιαπωνικό πρωτάθλημα Formula 3000 όπου κατετάγη 2ος.
Παράλληλα, το 1990 και το 1991 συμμετείχε στο Γερμανικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού (Touring Car), χωρίς όμως να καταφέρει να τερματίσει. Επίσης πάλι τις ίδιες χρονιές συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Sports-Prototype όπου κατετάγη πέμπτος την πρώτη φορά και 9ος την δεύτερη.
Συνολικά ο Michael συμμετείχε συνολικά σε 250 Gran Prix, από τα οποία κέρδισε τα 91 ενώ στα 155 τερμάτισε μέσα στην πρώτη τριάδα.
Με εξαίρεση την πρώτη χρονιά, την οποία συμμετείχε μόνο σε έξι από τους 16 αγώνες, η χειρότερη θέση του στο πρωτάθλημα ήταν η 5η το 1999 όπου πάλι δεν συμμετείχε στους έξι από τους 16 αγώνες λόγω τραυματισμού.
Συνολικά, ο Michael συμμετείχε σχεδόν 16 περιόδους (στην πρώτη αγωνιστική προς το τέλος της), κατέκτησε επτά φορές το Πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος στην σχετική λίστα, δύο φορές κατετάγη 2ος και τρεις φορές 3ος…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης