Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Για να βγει η χώρα από την κρίση το 2017 χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ και εθνική συνεννόηση

Θεοχαρόπουλος: Για να βγει η χώρα από την κρίση το 2017 χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ και εθνική συνεννόηση
Η διαπραγμάτευση ήταν και είναι αναποτελεσματική, οδηγεί σε νέα μέτρα φοροκεντρικά είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την θέση ότι για να βγει η χώρα από την κρίση το 2017 χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ και μια ευρύτερη εθνική συνεννόηση διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Θεοχαρόπουλος είπε ότι «η τεχνητή πόλωση, ο διχασμός η έντονη και στείρα αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση».
«Η διαπραγμάτευση ήταν και είναι αναποτελεσματική, οδηγεί συνεχώς σε νέα μέτρα φοροκεντρικά, τα οποία οδηγούν συνεχώς σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας.
Αν δεν υπάρξει ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις παντού, δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν εμμονές από ορισμένους εταίρους, όπως τον κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην διαπραγμάτευση».
«Το θέμα είναι όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση με την αναποτελεσματικότητα της δεν βοηθά στο να βρίσκει συμμαχίες σε άλλες πλευρές των εταίρων, για να αποκρούσει τις ιδεολογικές εμμονές.
Το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα και για μεσοπρόθεσμα μετά το 2018, που κακώς συμφώνησε ο κ. Τσακαλώτος στο Eurogroup, είναι μια πολιτική που δεν έχει προηγούμενο σε καμία χώρα.
Είναι αδιανόητο σε μία χώρα με αυτά τα ποσοστά ανεργίας ακόμα και να συζητούμε αλλαγές στα εργασιακά όπως για άρση του περιορισμού των ομαδικών απολύσεων που ζητούν ορισμένοι εταίροι αλλά είχαν αποκρουστεί τα προηγούμενα χρόνια» επεσήμανε ο κ.Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι «με αυτή την σημερινή πολιτική δεν θα υπάρχει καλύτερη πορεία το 2017».
Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι «το Κυπριακό είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της περιόδου που διανύουμε».
«Δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η ευκαιρία για επίλυση.
Πρέπει να προχωρήσουμε στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με συμφωνία.
Να μην έχουμε τη λογική της μη λύσης κάθε φορά, που οδηγεί σε μία de facto διχοτόμηση.
Για να γίνουν αυτά θα πρέπει να υπάρξει ένας συμβιβασμός.
Η ιστορία έχει δείξει ότι κάθε φορά που δεν επιτυγχάνεται λύση, η κατάσταση γίνεται χειρότερη» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει τη γραμμή «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει».
«Θα πρέπει να απομονωθούν ακραίες φωνές είτε αυτές είναι στην κυβέρνηση είτε είναι και σε άλλα κόμματα, διότι αυτό το θέμα διαπερνά οριζόντια την πολιτική και την κομματική ζωή του τόπου, όπως έχουν δείξει και οι προηγούμενες προσπάθειες επίλυσης.
Το Κυπριακό θα πρέπει να επιλυθεί στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ λαμβάνοντας υπόψη την πραγματικότητα.
Να μην δοθεί η δυνατότητα στον κ. Ερντογάν να αρχίσει και πάλι τις ανελαστικές του διεκδικήσεις σκληραίνοντας την στάση του όπως στο εδαφικό.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να χειριστούμε το θέμα με την εθνική ευθύνη που του αρμόζει, χωρίς την λογική  μίας νέας εθνικολαϊκιστικής υστερίας που θα οδηγήσει στην διαιώνιση μιας κατάστασης de facto διχοτόμησης.
Θέλουμε την λύση ώστε να μπορούν να ζήσουν Eλληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαζί, να μπορέσουμε να δούμε ενωμένη την Κύπρο» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης