Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φορτηγό πλοίο προσάραξε στην Άνδρο – Πήρε κλίση 45 μοιρών - Μεταφέρθηκε το πλήρωμα

tags :
Φορτηγό πλοίο προσάραξε στην Άνδρο – Πήρε κλίση 45 μοιρών - Μεταφέρθηκε το πλήρωμα
To πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία
(upd) Τρία ρυμουλκά αναμένεται να φτάσουν γύρω στις 15:00 το μεσημέρι  βόρεια της Άνδρου στο σημείο όπου προσάραξε  τα ξημερώματα το φορτηγό πλοίο "Cabrera", παίρνοντας κλίση 45 μοιρών.
Ήδη, το εννεαμελές πλήρωμα του πλοίου νωρίτερα μεταφέρθηκε στο Κοτρώνι Μαραθώνα και πρόκειται να μεταφερθεί εκ νέου στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Στην περιοχή, όπου προσάραξε το πλοίο επικρατούν βόρειοι άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ και πρόκειται να φθάσουν τρία ρυμουλκά για να εκτιμήσουν την κατάσταση, καθώς στη θαλάσσια περιοχή έχει σημειωθεί μικρή θαλάσσια ρύπανση.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Στο Κοτρώνι Μαραθώνα μεταφέρθηκαν τα εννέα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου "Cabrera" με σημαία Αντίκουα, το οποίο τα ξημερώματα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, προσάραξε στις βόρειες ακτές της νήσου 'Ανδρου.
Τα μέλη του πληρώματος που αποτελείται από τρεις Πολωνούς, έναν Ουκρανό, έναν Λιθουανό και τέσσερις Φιλιππινέζους. μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Σημειώνεται  ότι το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία και μεταφέρει 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου ενώ στα αμπάρια του βρίσκονται 20 τόνοι καυσίμων.
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει εισροή υδάτων στο πλοίο, ενώ στο σημείο που προσάραξε το πλοίο μεταβαίνει πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.
Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε πάρει κλίση 45 μοιρών.

(Πρώτη ενημέρωση 09:11, Σαββάτο 24 Δεκεμβρίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης