Τελευταία Νέα
Κοινωνία

O Μπακογιάννης ανακοίνωσε 2 σημαντικά πακέτα έργων για τη Στερεά Ελλάδα

O Μπακογιάννης ανακοίνωσε 2 σημαντικά πακέτα έργων για τη Στερεά Ελλάδα
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας πρόκειται για έργα που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο των υποδομών
Δύο σημαντικά «πακέτα» έργων που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο των υποδομών, θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης.
Το πρώτο, αφορά τέσσερα μεγάλα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου, που περιλαμβάνουν παρεμβάσεις για τη δημιουργία συνθηκών ασφαλούς διέλευσης και κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία της Στερεάς Ελλάδας.
Το δεύτερο, προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας, αλλά και στην προαγωγή της υγείας και πρόνοιας.
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την εγκατάλειψη δεκαετιών και να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό των δρόμων που καθημερινά χρησιμοποιούν οι πολίτες και οι επισκέπτες μας», σημείωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μπακογιάννης.
Όπως εξήγησε τα έργα αυτά αφορούν στη συντήρηση και βελτίωση τμημάτων της Νέας Εθνικής Οδού Ιτέας-Αντιρρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στον οδικό άξονα Αταλάντης-Καλαποδίου στην Φθιώτιδα, εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών, λόγω κατολισθήσεων στην Εθνική Οδό Λαμίας- Καρπενησίου και
συντήρηση και βελτίωση του οδοστρώματος, κατασκευή τάφρων, τοποθέτηση πινακίδων, διαγράμμιση και κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.
Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι «έχουμε και την ένταξη τριών σημαντικών έργων που υλοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Είναι έργα στα οποία συμμετέχει η Περιφέρειά μας.
Αυτά εντάσσονται στη συνολική προσπάθεια που κάνουμε για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων χρηματοδότησης και διεκδίκηση της ενίσχυσης του προϋπολογισμού μας.
Είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνουμε στην Περιφέρειά μας τέτοιες εντάξεις έργων που φτάνουν τα 5,9 εκατομμύρια ευρώ».
Τα έργα αυτά, όπως δήλωσε, αποσκοπούν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας αλλά και την υγεία-πρόνοια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης