Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 7,5 εκατ. δολ. στην Morgan Stanley για παραβίαση κανόνων προστασίας των καταναλωτών

Πρόστιμο 7,5 εκατ. δολ. στην Morgan Stanley για παραβίαση κανόνων προστασίας των καταναλωτών
Νωρίτερα εφέτος, η SEC είχε εγκαλέσει για τον ίδιο λόγο και τη Merrill Lynch της Bank of America, στην οποία είχε επιβάλει πρόστιμο 415 εκατ. δολαρίων
Πρόστιμο 7,5 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ επιβλήθηκε στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 στο πλαίσιο συμβιβασμού της έναντι κατηγοριών που αντιμετώπιζε για την παραβίαση κανόνων προστασίας των καταναλωτών.
Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley εμφανίστηκε να έχει κάνει στις ΗΠΑ χρήση συναλλαγών που περιελάμβαναν μετρητά των πελατών της για να μειώσει το κόστος δανεισμού της, σύμφωνα με την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς SEC.
Ο κανόνας της SEC περί προστασίας των καταναλωτών έχει σχεδιαστεί να προστατεύει τα μετρητά των επενδυτών και τις μετοχές τους, σε περίπτωση κατά την οποία μια χρηματιστηριακή εταιρεία χρεοκοπήσει.
Η SEC κατηγόρησε τον χρηματιστηριακό βραχίονα στις ΗΠΑ της Morgan Stanley, ότι μεταξύ Μαρτίου 2013 και Μαΐου 2015 προέβη σε συναλλαγές με μια άλλη συνδεδεμένη με αυτήν εταιρεία, με σκοπό να μειώσει τα κεφάλαια που ήταν υποχρεωμένη να τηρεί στο απόθεμα λογαριασμών πελατών της.
Νωρίτερα εφέτος, η SEC είχε εγκαλέσει για τον ίδιο λόγο και τη Merrill Lynch της Bank of America, στην οποία είχε επιβάλει πρόστιμο 415 εκατ. δολαρίων.
Όμως εκείνη η περίπτωση ήταν πολύ σημαντικότερη της αντίστοιχης εναντίον της Morgan Stanley, καθώς η κακοδιαχείριση των χρημάτων των πελατών της Merrill Lynch μείωσε τα αποθεματικά ασφαλείας σε τόσο μεγάλο βαθμό, που οι πελάτες της θα ήταν εκτεθειμένοι σε μεγάλες απώλειες αν οι συναλλαγές είχαν αποτύχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης