Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε το EWG - Αύριο (21/12) νέες συζητήσεις για την τελική απόφαση

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε το EWG - Αύριο (21/12) νέες συζητήσεις για την τελική απόφαση
Το EWG εξέτασε πιθανές επιλογές για το «ξεκλείδωμα» της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε το σημερινό, έκτακτο EuroWorking Group για την Ελλάδα, καθώς δεν υπήρξε ομοφωνία μεταξύ των κρατών-μελών.
Οι συμμετέχοντες στο EWG αντάλλαξαν εποικοδομητικά σχόλια, σχετικά με τις πιθανές συνέπειες των ήδη νομοθετημένων δημοσιονομικών μέτρων που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ήτοι το κοινωνικό μέρισμα στους χαμηλοσυνταξιούχους και το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ για τα νησιά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης.
Συζητήθηκαν, επίσης, πιθανές επιλογές για το «ξεκλείδωμα» της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που «πάγωσαν» μετά τις εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού.
Ωστόσο, σύμφωνα και με Ευρωπαίο αξιωματούχο, δεν υπήρξε κοινή συναίνεση.
Ως εκ τούτου, δίνεται χρόνος στα κράτη-μέλη για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις έως αύριο, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, οπότε και θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο μέλλον.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι ζήτησαν έγγραφη διαβεβαίωση από το υπουργείο Οικονομικών ότι η παροχή στους συνταξιούχους είναι εφάπαξ και όχι επαναλαμβανόμενη.
Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι μέσα στο επόμενο 48ωρο θα φανεί λευκός καπνός και θα ξεμπλοκάρουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το Χρέος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης