Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της η Κεντρική Τράπεζα - Στο -0,1%

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της η Κεντρική Τράπεζα - Στο -0,1%
Η εν λόγω κίνηση αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό από την πλειοψηφία των αναλυτών
Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκιά της σήμερα Τρίτη (20/12) η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, κατά την ολοκλήρωση του διήμερου συνεδρίου, με την εν λόγω κίνηση να θεωρείται αναμενόμενη από την πλειοψηφία των αναλυτών.
Συγκεκρικμένα, η Bank of Japan διατήρησε το βραχυπρόθεσμο επιτόκιό της στο -0,1% και τον στόχο για την απόδοση στα 10ετή κρατικά ομόλογα γύρω στο μηδέν, ενώ θα διατηρήσει την αγορά ιαπωνικών κυβερνητικών ομολόγων με ετήσιο ρυθμό περίπου 80 τρισ. γεν.
Παράλληαλα, η τράπεζα αναβάθμισε την αξιολόγηση της για την ιαπωνική οικονομία, αναθεωρώντας επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της σχετικά με τις εξαγωγές και την παραγωγή, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι η οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει ελαγρώς.
Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν γίνει πιο αισιόδοξοι απέναντι στην ιαπωνική οικονομία μετά από την αναπάντεχη εκλογή του Donald Trump, η οποία βοήθησε στην ανάταση του γενικότερου αισθήματος, ενώ εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την πρόσφατη υποχώρηση του γεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου.
Κατά την ολοκλήρωση της τελευταία συνεδρίασης για το 2016, η Bank of Japan δήλωσε ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου "συνεχίζει τη μέτρια πορεία ανάκαμψής της".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης