Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η εικόνα του τελωνείου των Κήπων αποτελεί τροχοπέδη στο διασυνοριακό εμπόριο

Μητσοτάκης: Η εικόνα του τελωνείου των Κήπων αποτελεί τροχοπέδη στο διασυνοριακό εμπόριο
O πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Αντιπεριφέρεια Έβρου
Απαραίτητη είναι η κατασκευή ενός νέου τελωνείου στους Κήπους, όπως δήλωσε o πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνεχίζοντας, σήμερα, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, την διήμερη περιοδεία του στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη, επισκέφθηκε την Αντιπεριφέρεια Έβρου.
Μάλιστα, σημείωσε ότι αυτό «είναι ένα σχέδιο το οποίο με το που θα έρθουμε στην Κυβέρνηση, θα το δρομολογήσουμε άμεσα».
Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η παρουσία μου εδώ επαναβεβαιώνει το έντονο προσωπικό μου ενδιαφέρον, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, για την στήριξη της Περιφέρειας στο δύσκολο έργο το οποίο έχει αναλάβει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δρομολόγησης μιας σειράς πολύ σημαντικών αναπτυξιακών έργων, που θα βελτιώσουν σημαντικά τις υποδομές της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας και με αυτόν τον τρόπο θα καταστήσουν πιο εύκολη την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάδειξη των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων αυτής της πανέμορφης περιοχής».
Όπως είπε, η εικόνα που είδε, σήμερα το πρωί, επισκεπτόμενος το τελωνείο των Κήπων, είναι «μια εικόνα η οποία δεν τιμά ούτε την Περιφέρεια, ούτε τη χώρα.
Είναι μια εικόνα που αποτελεί σημαντικό τροχοπέδη στο διασυνοριακό εμπόριο, καθώς και στις επισκέψεις τουριστών, από την Τουρκία στην Ελλάδα, τις οποίες προφανώς και όλοι θέλουμε να προωθήσουμε».
Όπως είπε, «είναι απολύτως απαραίτητο να διερευνήσουμε, εναλλακτικά σχήματα χρηματοδότησης, μιας νέας μεγάλης επένδυσης κατασκευής ενός νέου τελωνείου, σε συνδυασμό και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε επιτέλους η Θράκη, η Ελλάδα, η Ευρώπη να αποκτήσει την πύλη εισόδου που της αξίζει».
Σημείωσε δε, ότι «θα είμαστε σε στενή συνεργασία και με την Περιφερειακή ενότητα και με την Περιφέρεια για να μπορούμε να διερευνήσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα τέτοιο φιλόδοξο σχέδιο.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να συμβιβαστούμε, με κάτι λιγότερο, με κάτι μικρότερο».
«Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, πιστεύουμε στη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και θα είναι ένα σχέδιο το οποίο με το που θα έρθουμε στην Κυβέρνηση, θα το δρομολογήσουμε άμεσα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης