Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Παγώνει» ο ακατάσχετος λογαριασμός των επιχειρήσεων; - Το είχε εξαγγείλει ο Τσίπρας από τη ΔΕΘ

«Παγώνει» ο ακατάσχετος λογαριασμός των επιχειρήσεων; - Το είχε εξαγγείλει ο Τσίπρας από τη ΔΕΘ
Η υφυπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή παρέπεμψε στο μέλλον
«Θα επανέλθουμε ίσως αργότερα για τον ακατάσχετο λογαριασμό αφού δούμε πρώτα τι θα λύσει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που έρχεται το προσεχές διάστημα και στον οποίο ποντάρουμε πολύ και πιστεύουμε θα λύσει πολλά θέματα για τις επιχειρήσεις.
Αν δούμε ότι υπάρχουν κενά θα το επανεξετάσουμε και θα δούμε τι θα προχωρήσει».
Αυτό επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην Ολομέλεια κατόπιν επίκαιρης ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου.
Επισημαίνεται ότι τη θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις, την είχε εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας, ώστε να προστατεύονται χρηματικά ποσά για μισθοδοσία, πληρωμή προμηθευτών και ασφαλιστικών εισφορών αλλά και για λειτουργικά έξοδα.
Παράλληλα, η κ. Παπανάτσιου ενέταξε στη «φαρέτρα» των όπλων της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής το νομοσχέδιο που έρχεται, σήμερα (16/12/2016), στην ολομέλεια της Βουλής και αφορά το πλαστικό χρήμα και την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.
Η κ. Παπανάτσιου έδωσε διευκρινίσεις και για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αναφέροντας πως θα εξαιρεθούν κάποιες περιπτώσεις επαγγελματιών.
«Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση κάποιος που κάνει έναν πολύ μικρό κύκλο εργασιών, ένα πολύ μικρό μπακαλικάκι σ' ένα χωριό με 200-300 κατοίκους να περιμένουμε να έχει POS για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί πλαστικό χρήμα» εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης