Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wells Capital: Στις 2.450 μονάδες ο S&P το 2017 – Στο 3,5% θα φτάσει το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ

Wells Capital: Στις 2.450 μονάδες ο S&P το 2017 – Στο 3,5% θα φτάσει το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ
Ο αναλυτής αποτιμά θετικά μία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed
Παρά την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, η αισιοδοξία που έχει καλλιεργήσει η εκλογή του Donald Trump στο επενδυτικό κοινό θα σπρώξει ακόμα υψηλοτέρα τους αμερικανικούς δείκτες, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο στρατηγικός αναλυτής της Wells Capital Management, Jim Paulsen.
«Μία σειρά από θετικά γεγονότα - ισχυρότερη οικονομική ανάκαμψη, προοπτικές για ενισχυμένα κέρδη κλπ – θα πιέσουν τις μετοχές ανοδικά, πιο πολύ από όσο νομίζουμε», σχολιάζει, προβλέποντας πως ο δείκτης – βαρόμετρο ο S&P 500 θα κλείσει στις 2.450 μονάδες (+8%) το 2017, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει και μερικά «διαλλείματα» με μικρές πτώσεις.
Επίσης, αναμένει περαιτέρω επιδείνωση στα αμερικανικά ομόλογα, σημειώνοντας πως η απόδοση του 10ετούς θα φτάσει ακόμα και το 3,5% μέσα στο επόμενο έτος.
Σε ό,τι αφορά την εν εξελίξει συνεδρίαση της Federal Reserve, ο αναλυτής αποτιμά θετικά μία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, σχολιάζοντας ότι θα αποτελέσει ένα δείγμα αναγνώρισης για τη βελτίωση της οικονομίας των Η.Π.Α.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης