Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Google πάει Κούβα: Συμφωνία για ταχύτερη πρόσβαση των Κουβανών σε υπηρεσίες της εταιρείας

Η Google πάει Κούβα: Συμφωνία για ταχύτερη πρόσβαση των Κουβανών σε υπηρεσίες της εταιρείας
Η συμφωνία θα επιτρέψει στους Κουβανούς ταχύτερη πρόσβαση στο δίκτυο Google Global Cache, το οποίο αποθηκεύει περιεχόμενο από ιστοτόπους της Google όπως το Gmail και το YouTube
Συμφωνία με το κρατικό μονοπώλιο τηλεπικοινωνιών της Κούβας ETECSA υπέγραψε σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 ο κολοσσός του διαδικτύου Google, με στόχο την ταχύτερη πρόσβαση των Κουβανών στις οικείες υπηρεσίες που παρέχει.
Συγκεκριμένα, η συμφωνία - που υπεγράφη στην Αβάνα παρουσία του ιδίου του προέδρου της μητρικής της Google εταιρείας Alphabet, Eric Schmidt - θα επιτρέψει στους Κουβανούς ταχύτερη πρόσβαση στο δίκτυο Google Global Cache, το οποίο αποθηκεύει περιεχόμενο από ιστοτόπους της Google όπως το Gmail και το YouTube, σε εξυπηρετητές (servers) που βρίσκονται γεωγραφικά εγγύτερα στους τελικούς χρήστες.
Βέβαια, δεν είναι σίγουρο ότι στους Κουβανούς χρήστες διαδικτύου θα καταστεί ορατή κάποια διαφορά ταχύτητας στο βραχυπρόθεσμο μέλλον, καθώς η χώρα διαθέτει ένα δίκτυο ασύρματων συνδέσεων (WiFi hot spots) που είναι αργό και ακριβό.
Πάντως, η συμφωνία θα επιτρέψει στην ETESCA να χρησιμοποιήσει τεχνολογία της Google για τη μείωση της χρονικής διάρκειας αδρανείας (latency), μέσω της τοπικής αποθήκευσης δημοφιλούς περιεχομένου υπηρεσιών της Google που απαιτεί υψηλές ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων.
Παρά τη συμφωνία, η Κούβα αρνείται επίμονα να επιτρέψει σε εταιρείες των ΗΠΑ να συμμετάσχουν στην αναβάθμιση του δικτύου καλωδίων διαδικτύου στη χώρα, επικαλούμενη ζητήματα εθνικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ, μόλις το 3,4% των κουβανέζικων νοικοκυριών είχαν πρόβαση στο διαδίκτυο (internet) ή σε ενδοδίκτυο (intranet) το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης