Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Οι δανειστές να αναγνωρίσουν την προσπάθεια της Ελλάδας – Στήριξη με 617 εκατ. στους συνταξιούχους

Τσίπρας: Οι δανειστές να αναγνωρίσουν την προσπάθεια της Ελλάδας – Στήριξη με 617 εκατ. στους συνταξιούχους
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε κρίσιμες προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα
Οι δανειστές πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, διαμήνυσε μέσω σημερινού του διαγγέλματος ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε κρίσιμες προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ενώ χαρακτήρισε ως ένα αποφασιστικό βήμα για την έξοδο της χώρας στις αγορές τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία αποφασίστηκαν στο προηγούμενο Eurogroup.
Επίσης, θύμισε πως ο στόχος του 2016 για πρωτογενές πλεόνασμα μειώθηκε, από το 4,5% της προηγούμενης κυβέρνησης στο 0,5%, το οποίο μάλιστα υπερκαλύφθηκε.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εξήγγειλε σημαντική ενίσχυση και στήριξη στις πιο, οικονομικά και κοινωνικά, αδύναμες ομάδες, αλλά και στα νησιά που σήκωσαν το βάρος της προσφυγικής κρίσης.
«Προχωράμε άμεσα στην πρόσληψη 5.000 νοσηλευτών και γιατρών για να καλυφθούν τα κενά.
Δέσμευση της κυβέρνησης είναι κάθε ευρώ που πλεονάζει να διανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Προχωράμε σε κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων.
Θα δώσουμε 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν ανάγκη», δήλωσε στο διάγγελμα, υποσχόμενος πως θα διανεμηθούν συνολικά 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή θα «παγώσει» η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου που «έχουν σηκώσει το βάρος της προσφυγικής κρίσης».
«Όσοι σήκωσαν το βάρος της κρίσης θα είναι οι πρώτοι που θα γευτούν τα οφέλη της ανάπτυξης», σχολίασε χαρακτηριστικά, για να διαμηνύσει πως «όσο η χώρα θα ανακάμπτει, τόσο ευρύτερη θα είναι η κοινωνική διανομή, γι αυτούς που το έχουν ανάγκη».
«Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα, στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών.
Με πίστη στις δυνάμεις μας, με εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε.
Θα βγούμε από την κρίση.
Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου Μαραθώνιου», κατέληξε στο αισιόδοξο μήνυμά του ο κ. Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης