Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες στη Wall Street - Στο επίκεντρο οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών

Οριακές απώλειες στη Wall Street - Στο επίκεντρο οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών
Επέκταση του APP από την ΕΚΤ και αύξηση των επιτοκίων από τη Fed αναμένουν οι αναλυτές 
Οριακές απώλειες καταγράφονται στην εκκίνηση της σημερινής, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, συνεδρίασης στη Wall Street, καθώς το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται πλέον στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών τις προσεχείς ημέρες.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συνεδριάζει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στη σκιά του ιταλικού δημοψηφίσματος και της παραίτησης Renzi, με τους αναλυτές να αναμένουν επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων (APP), πέραν του Μαρτίου του 2017.
Παράλληλα, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου συνεδριάζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), για πρώτη φορά μετά τις αμερικανικές εκλογές και τη νίκη του Donald Trump, με τις αγορές να έχουν προβλέπουν αύξηση του εύρους των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου.
Στα της συνεδρίασης, με οριακές απώλειες 0,08%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 19.200,55 μονάδες.
Στις 5.306,39 μονάδες βρίσκεται ο τεχνολογικός Nasdaq, με οριακή πτώση 0,05%.
Στο -0,07% διαπραγματεύεται ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, στις 2.203,24 μονάδες.



Στα οικονομικά νέα...

Σημαντική άνοδο της τάξεως του +18% εμφάνισε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ για τον Οκτώβριο του 2016, σε μηνιαία βάση, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών.
Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας βρέθηκε σε υψηλό τεσσάρων μηνών, στα 42,6 δισ. δολ, έναντι 36,2 δισ. δολ. τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η αμερικανική κυβέρνηση.
Να σημειώσουμε ότι τα εν λόγω αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων της Wall Street και του MarketWatch, οι οποίοι ανέμεναν απότομη αύξηση του ελλείμματος.
Παράλληλα, το μέγεθος του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου για το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου άγγιξε κατά μηνιαίο μέσο όρο τα 39,8 δισ. δολ, όντας μικρότερο από το χάσμα των 42,4 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Οι εισαγωγές του Οκτωβρίου αυξήθηκαν κατά +1,3%, στα 229 δισ. δολ, όντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2015, ενώ οι εξαγωγές, μειώθηκαν κατά -1,8%, στα 186,4 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης