Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Από τον Απρίλιο του 2017 θα ανοίξει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

ΥΠΟΙΚ: Από τον Απρίλιο του 2017 θα ανοίξει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις
Η υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι ο νέος προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει νέους φόρους
Από τον Απρίλιο του 2017 αναμένεται να ανοίξει η ιστοσελίδα του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
«Πιστεύουμε ότι θα ανοίξει το Taxis αρκετά νωρίς φέτος.
Με μια συζήτηση που είχα με τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων (σ.σ. Γιώργο Πιτσιλή), θα ξεκινήσει μάλλον τον Απρίλιο.
Δεν περιμένουμε νωρίτερα», δήλωσε σήμερα 2 Δεκεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η υφυπουργός εξάλλου, διαβεβαίωσε ότι ο νέος προϋπολογισμός, που κατατίθεται στην Βουλή, δεν περιλαμβάνει νέους φόρους, ενώ επισήμανε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η πάταξη της φοροδιαφυγής.
«Όλοι οι φόροι είναι αποφασισμένοι και ψηφισμένοι.
Δεν θα ψηφίσουμε νέους φόρους», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς παραμένει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν οι συντελεστές φορολόγησης.
«Τα περιθώρια είναι πολύ στενά και θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις σπατάλες που υπάρχουν, αν αφαιρέσουμε τις δαπάνες για μισθούς και συντάξεις, το μέρος των δαπανών που μπορούν να γίνουν περικοπές, είναι μόλις 6 δισ. και σ' αυτό το ποσό οι σπατάλες δεν μπορούν να είναι περισσότερες από το 20%, δηλαδή 1,2 δισ. ευρώ», τόνισε η Κατερίνα Παπανάτσιου, ενώ διερωτήθηκε, πώς είναι δυνατόν ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, να υπόσχεται ότι θα τις μειώσει κατά 4,1 δισ.;
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα ποσά από τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (1,8 δισ. μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα και άλλα 1,7 δισ. έως τον Ιούνιο του 2017) θα καταλήξουν στην πραγματική οικονομία για να βελτιωθεί η κατάσταση.
«Πιστεύουμε ότι βγαίνουμε από την ύφεση και μαζί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη διευθέτηση του χρέους και σήμερα είδαμε και τις δηλώσεις του κ. Σόϊμπλε για μάλλον κάποια βραχυπρόθεσμη διευθέτηση, θα μπορούμε να μιλάμε για πλήρη αντιστροφή του κλίματος», υπογράμμισε η υφυπουργός.
Αναφερόμενη στην αξιολόγηση, είπε ότι ουσιαστικά έχει κλείσει και τόνισε:
«Έχουμε ένα 90 με 95% στη συμφωνία και στο Eurogroup της Δευτέρας, περιμένουμε να έχουμε τουλάχιστον συμφωνία επί της αρχής.
Πολιτική συμφωνία θα έχουμε».
Υπενθύμισε δε ότι τα έσοδα που θα προκύψουν μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων, για το «πλαστικό χρήμα» και την εθελούσια αποκάλυψη, δεν έχουν συνυπολογιστεί στα έσοδα του προϋπολογισμού, υπογραμμίζοντας ότι θα χρήματα αυτά δώσουν μια επιπλέον «ανάσα» στην οικονομία.
Η υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα πάταξης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και επέκρινε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν είχαν την πολιτική βούληση στο ζήτημα αυτό.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» προσπαθούσε να παραχωρήσει δωρεάν στο Ελληνικό Δημόσιο το ειδικό μηχάνημα - «σκάνερ» για την ανίχνευση λαθραίων προϊόντων και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν το παραλάμβαναν.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης