Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ οι εκροές στην Κίνα - Στα 207 δισ. δολ. το γ' τρίμηνο του 2016

Barclays: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ οι εκροές στην Κίνα - Στα 207 δισ. δολ. το γ' τρίμηνο του 2016
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Barclays οι εκροές από την αγορά της Κίνας έφτασε στο γ' τρίμηνο του 2016 κοντά σε επίπεδα ρεκόρ
Εκτός της Κίνας ρέουν για ακόμα μία φορά τα χρήματα, καθώς όπως αναφέρεται σε note της Barclays, ο συνδυασμός της ενίσχυσης του δολαρίου και η αποδυνάμωση του κινεζικού νομίσματος συνέβαλε σε καθαρές εκροές κεφαλαίων 207 δισ. δολ. για το τρίτο τρίμηνο του 2016.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζες το ποσό αυτό πλησιάζει σε επίπεδα ρεκόρ.
«Οι σταθερότερες προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της Fed και ένα ισχυρότερο δολάριο στο πλαίσιο των προσδοκιών για τη δημοσιονομική πολιτική αλλά και αυτή για τις βιομηχανίες υπό τον Donald Trump συνέβαλαν στη συνέχεια των εκροές κεφαλαίων από την Κίνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

China1

Ενώ οι εκροές δεν είναι τόσο σοβαρές όσο αυτές που παρατηρήθηκαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, μετά την κατάρρευση της αγοράς της Κίνας, η χώρα έχει ένα μικρότερο απόθεμα για την αντιμετώπισή τους.
Σύμφωνα με την Barclays, τα νομισματικά αποθέματα «έχουν μειωθεί κατά 530 δισ. δολ. από τον Αύγουστο του 2015 στα 3,12 τρισ. δολ. τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2011».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης