Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Reuters: Η ΕΤΕ προσέλαβε τις Goldman Sachs και Morgan Stanley για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Reuters: Η ΕΤΕ προσέλαβε τις Goldman Sachs και Morgan Stanley για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
«Οι Goldman Sachs και Morgan Stanley θα διερευνήσουν ενδιαφέρον για τη θυγατρική από πιθανούς αγοραστές», ανέφερε μία από τις πηγές στο Reuters
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδα, η Εθνική Τράπεζα, προσέλαβε τις αμερικανικές, επενδυτικές τράπεζες Goldman Sachs και Morgan Stanley, ως συμβούλους για την πώληση της θυγατρικής ασφαλιστικής της, Εθνική Ασφαλιστική.
Την πληροφορία μεταδίδει σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, το έγκριτο πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τραπεζικές πηγές με καλή γνώση της διαδικασίας.
Το Reuters επισημαίνει πως η Εθνική Ασφαλιστική ιδρύθηκε το 1891, αποτελεί την πιο παλιά ασφαλιστική στην Ελλάδα και ανήκει κατά 100% στην Εθνική Τράπεζα.
Η Εθνική Ασφαλιστική, που προσφέρει ασφάλειες ζωής, αλλά και άλλα ασφαλιστικά προϊόντα, κατείχε το 16,6% της ασφαλιστικής αγοράς το 2015, ενώ πέτυχε καθαρά κέρδη 98 εκατ. ευρώ.
Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτελεί μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο περιλαμβάνει έξοδο από τις μη τραπεζικές δραστηριότητες και αφοσίωση στις βασικές τραπεζικές εργασίες, όπως έχει συμφωνηθεί με τις τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές.
«Οι Goldman Sachs και Morgan Stanley θα διερευνήσουν ενδιαφέρον για τη θυγατρική από πιθανούς αγοραστές», ανέφερε μία από τις πηγές στο Reuters, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.
Εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το σχέδιο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης