Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Χωρίς συμφωνία στον ΟΠΕΚ το πετρέλαιο θα κυμανθεί στα 40 - 55 δολ. ανά βαρέλι

Morgan Stanley: Χωρίς συμφωνία στον ΟΠΕΚ το πετρέλαιο θα κυμανθεί στα 40 - 55 δολ. ανά βαρέλι
Μια αποτυχημένη προσπάθεια του ΟΠΕΚ να περιορίσει την παραγωγή μπορεί να πιέσει το αργό κάτω από τα 40 δολ. το βαρέλι, επίπεδα στα οποία δεν αναμένεται να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg με αφορμή αναλύσεις των Morgan Stanley και Goldman Sachs ενόψει της σημερινής (30/11/2016) συνεδρίασης του ΟΠΕΚ.
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley οι τιμές -κατά πάσα πιθανότητα- θα κυμανθούν μεταξύ 40 και 50 δολ. ανά βαρέλι για ένα μεγάλο μέρος του 2017, ενώ η Goldman Sachs προβλέπει ότι μεσοσταθμικά η τιμή του πετρελαίου θα φτάσει στα 45 δολ. ανά βαρέλι έως το επόμενο καλοκαίρι.
Επισημαίνεται ότι σήμερα ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής σε μια προσπάθεια να στηριχθεί η τιμή του αργού.
Την ίδια στιγμή, όμως, το Ιράν και το Ιράκ δέχονται έντονες πιέσεις από τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε ενέργεια.
«Είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Bijan Zanganeh, προσθέτοντας δεν υπήρξε αίτημα προς το Ιράν για να μειώσει την παραγωγή.
«Νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ θετική συνάντηση», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Suhail bin Mohammed al-Mazroui, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι ομόλογοι του από την Αγκόλα, την Αλγερία και τη Νιγηρία.

Το μήνυμα του Ιράν στη Σαουδική Αραβία

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Reuters, το Ιράν διεμήνυσε στον ΟΠΕΚ ότι η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να μειώσει την παραγωγή κατά τουλάχιστον 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, πολύ περισσότερο απ' ό,τι είναι διατεθειμένη να κάνει το Ριάντ.
Επισημαίνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες, το Ριάντ δήλωσε είναι διατεθειμένο να μειώσει την παραγωγή του κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ προτείνει ότι το Ιράν θα πρέπει να περιορίσει την παραγωγή στα 3,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης