Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καλπάζει» το 10ετές ομόλογο της Πορτογαλίας, εν μέσω ανησυχιών για τις τράπεζες – Έφτασε το 3,7%

«Καλπάζει» το 10ετές ομόλογο της Πορτογαλίας, εν μέσω ανησυχιών για τις τράπεζες – Έφτασε το 3,7%
Η Barclays υπολόγιζε στα 7,5 δισ. ευρώ τις άμεσες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών για να αποφευχθεί μία συστημική κρίση
Ολοένα και αυξάνεται η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου, καθώς παρά τη λιτότητα των τελευταίων ετών ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος παραμένει ο μεγάλος «ασθενής», με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να βρίσκονται σε πεισματικά υψηλά επίπεδα.
Με το κράτος να έχει εστιάσει στην Caixa Geral de Depositos και τους αναλυτές να «ψιθυρίζουν» όλο και περισσότερο την επικείμενη διάσωση και άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων, η αβεβαιότητα έχει αρχίσει να σκεπάζει και πάλι τη μεσογειακή χώρα.
Ενδεικτικά, η Barclays υπολόγιζε στα 7,5 δισ. ευρώ τις άμεσες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών για να αποφευχθεί μία συστημική κρίση, την ίδια στιγμή που μέσα ενημέρωσης τονίζουν πως οι επιβαρύνσεις στους φορολογούμενους θα μπορούσαν να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την ήδη αδύναμη εγχώρια οικονομία.
Το bail-out της Caixa Geral, το οποίο είχε γίνει γνωστό στα τέλη Αυγούστου του 2016 και αναμένεται να εκτελεστεί μέσα στο 2017, θα κοστίσει στο πορτογαλικό κράτος 5,1 δισ. ευρώ, ενώ αρνητικά στην όλη κατάσταση συμβάλουν και οι διοικητικές εξελίξεις στην τράπεζα.
Στον απόηχο των παραπάνω, το 10ετές ομόλογο της Πορτογαλίας έφτασε το 3,71% σήμερα 28 Νοεμβρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο 2016.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης