Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος: Να απλοποιηθεί ριζικά και να εκσυγχρονιστεί η νομοθεσία για τα ακίνητα

Μίχαλος: Να απλοποιηθεί ριζικά και να εκσυγχρονιστεί η νομοθεσία για τα ακίνητα
O πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων είπε ότι ο κατασκευαστικός κλάδος παίζει κομβικό ρόλο στην οικονομία και την απασχόληση
«Παρά το πλήγμα που έχει υποστεί, ο κλάδος των κατασκευών παραμένει κρίσιμης σημασίας για την οικονομία και την απασχόληση.
Για κάθε θέση που δημιουργείται στον κλάδο, δημιουργούνται ή στηρίζονται συνολικά 3 θέσεις εργασίας σε όλη την οικονομία.
Για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται στις κατασκευές, προστίθενται 1,8 ευρώ στο ΑΕΠ της ώρας, από τα οποία, 40 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία του κράτους».
Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σε σημερινή (24/11/2016) εκδήλωση των κατασκευαστών (ΣΕΠΑΚ).
Όπως ανέφερε ο κ. Μίχαλος, «η αύξηση της ζήτησης από το εξωτερικό, είτε με τη μορφή κατασκευαστικών υπηρεσιών, είτε με τη μορφή κεφαλαίων που επενδύονται στη χώρα, είναι κρίσιμη προϋπόθεση για την αναγέννηση του κλάδου.
Ας προχωρήσουμε λοιπόν με γενναία βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αφήνοντας πίσω ιδεοληψίες και αγκυλώσεις».
Στη συνέχει υπενθύμισε ότι οι θέσεις της επιμελητηριακής κοινότητας είναι:
* Άμεση αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής, προς την κατεύθυνση της μείωσης των φόρων. Ειδικότερα, είναι πάγιο αίτημα η κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και η μείωση μιας σειράς αντιπαραγωγικών φόρων.
* Η καθιέρωση ενός συστήματος αντικειμενικών αξιών, που θα προσαρμόζεται στις πραγματικές τιμές.
* Η κατάργηση της φορολόγησης αδιάθετων διαμερισμάτων και οικοδομών.
* Η αναθεώρηση και η απλοποίηση μιας σειράς φόρων που επιβαρύνουν τα ακίνητα, κατά την παραγωγή, την πώληση, τη διατήρηση και τη μεταπώληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης