Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 11 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Νοέμβριο 2016 – Στις 54,1 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 11 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Νοέμβριο 2016 – Στις 54,1 μονάδες ο PMI
Οι εισροές νέων παραγγελιών σημείωσαν επίσης τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον περασμένο Δεκέμβριο
Με τον ταχύτερο ρυθμό κατά το τρέχον έτος αναπτύχθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2016, σύμφωνα με τον δείκτη της Markit ο οποίος βρέθηκε σε υψηλό 11 μηνών.
Παράλληλα, η αύξηση των παραγγελιών ώθησε τις επιχειρήσεις να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2008, ενώ οι υψηλότερες τιμές υποδεικνύουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε ετών.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος PMI βρέθηκε στις 54,1 μονάδες, έναντι 53,3 μονάδων τον Οκτώβριο, δεχόμενος ώθηση από την άνοδο στους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών, με τον δεύτερο να βρίσκεται επίσης σε υψηλό 11 μηνών.
Οι εισροές νέων παραγγελιών σημείωσαν επίσης τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον περασμένο Δεκέμβριο, με τον ρυθμό ανάπτυξης να επιταχύνεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Η απασχόληση στη ζώνη των χωρών του ευρώ κατέγραψε άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, με τον υψηλότερο μάλιστα ρυθμό από τον Φεβρουάριο του 2008, ενώ οι μέσες τιμές αυξήθηκε για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους.
Αναλυτικότερα, η Γερμανία ηγήθηκε της ανάπτυξης στις χώρες της Ευρωζώνης, με τον σχετικό δείκτη να αγγίζει τις 54,9 μονάδες, ενώ παράλληλα θετικά ήταν και τα αποτελέσματα στη Γαλλία, με τον δείκτη να βρίσκεται σε υψηλό δύο μηνών, στις 52,3 μονάδες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης