Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε ρυθμούς ανάπτυξης παραμένει το επιχειρηματικό κλίμα τον Νοέμβριο 2016 – Στις 54,9 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε ρυθμούς ανάπτυξης παραμένει το επιχειρηματικό κλίμα τον Νοέμβριο 2016 – Στις 54,9 μονάδες ο PMI
Ο κλάδος υπηρεσιών κατέγραψε υψηλό έξι μηνών, στις 55 μονάδες
Σε ρυθμούς ανάπτυξης παρέμεινε και τον Νοέμβριο του 2016 το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, όπως μαρτυρά ο σχετικός δείκτης της Markit, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε μία ελαφριά επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI βρέθηκε στις 54,9 μονάδες, έναντι 55,1 μονάδων τον Οκτώβριο, μένοντας σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με το υψηλό 10 μηνών που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα, ενώ παρέμεινε αρκετά υψηλότερα από τον μέσο όρο του τρέχοντος έτους, στις 54,2 μονάδες.
Παρά το γεγονός ότι κλάδος υπηρεσιών κατέγραψε υψηλό έξι μηνών, στις 55 μονάδες, ο μεταποιητικός κλάδος σημείωσε επιβράδυνση, στις 54,4 μονάδες, καταγράφοντας χαμηλό δύο μηνών.
Οι τιμές του Νοεμβρίου δέχθηκαν επίσης ώθηση από τη σταθερή άνοδο στις νέες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομές στη χώρα, με τον ρυθμό ανάπτυξης μάλιστα να παραμένει ισχυρός.
Παράλληλα, η αισιοδοξία των επιχειρήσεων αυξήθηκε περαιτέρω τον Νοέμβριο, με το επίπεδο του θετικού κλίματος μάλιστα να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης