Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλό 2 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Νοέμβριο 2016 – Στις 52,3 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Σε υψηλό 2 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Νοέμβριο 2016 – Στις 52,3 μονάδες ο PMI
Η ανάπτυξη καθοδηγήθηκε κυρίως από την άνοδο στον κλάδο υπηρεσιών
Με ταχύτερο ρυθμό αναπτύσσεται τον Νοέμβριο του 2016 το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία, σύμφωνα με το σχετικό δείκτη της Markit, δεχόμενο ώθηση κυρίως από την ισχυρότερη άνοδο στην κλάδο υπηρεσιών, την ίδια στιγμή που στον μεταποιητικό κλάδο καταγράφηκε επιβράδυνση.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετο δείκτης PMI βρέθηκε στις 52,3 μονάδες, έναντι 51,6 μονάδων τον Οκτώβριο, καταδεικνύοντας έναν ακόμα πιο σταθερό ρυθμό ανάπτυξης, καταγράφοντας μάλιστα υψηλό δύο μηνών.
Πίσω από τη σχετική ανάπτυξη κρύβεται η περαιτέρω άνοδος στον κλάδο υπηρεσιών, η πέμπτη συνεχόμενη σε αντίστοιχο διάστημα μηνών, με τον σχετικό δείκτη να βρίσκεται στις 52,6 μονάδες, σημειώνοντας επίσης υψηλό διμήνου.
Παράλληλα, σε θετικό έδαφος παρέμεινε για τρίτο συνεχόμενο μήνα ο μεταποιητικός κλάδος, με το ρυθμό ανάπτυξής του ωστόσο να σημειώνει επιβράδυνση, και να διαμορφώνεται στις 50,9 μονάδες.
Οι νέες επιχειρήσεις αυξήθηκαν για Πέμπτη συνεχόμενο μήνα, με τον ρυθμό ανάπτυξης μάλιστα να είναι ο ταχύτερος των τελευταίων 17 μηνών, την ίδια στιγμή που η απασχόληση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις της χώρας ανέκαμψε και βρέθηκε ξανά σε θετικό έδαφος.
Επιπλέον, οι επιχειρηματικές προσδοκίες παρέμειναν σε θετικό έδαφος τον Νοέμβριο, ωστόσο ο βαθμός εμπιστοσύνης υποχώρησε στο ασθενέστερο επίπεδο κατά το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης