Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με νομική δράση κατά της JP Morgan απειλεί ο Maduro, μετά τις φήμες για αθέτηση πληρωμής από την PDVSA

Με νομική δράση κατά της JP Morgan απειλεί ο Maduro, μετά τις φήμες για αθέτηση πληρωμής από την PDVSA
Ο πρόεδρος της εταιρείας υποστήριξε πως η Citibank καθυστέρησε σκόπιμα τις πληρωμές από την PDVSA
Με νομική δράση κατά της JP Morgan απειλεί ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, μετά την αναφορά της αμερικανικής τράπεζας πως η κρατική πετρελαϊκή (Petróleos de Venezuela, PDVSA) δεν κατάφερε να πληρώσει κουπόνι ομολόγου.
Η PDVSA είχε επίσης αρνηθεί πως ίσχυε κάτι τέτοιο.
Μάλιστα, ο πρόεδρός της, Antonio Del Pino, υποστήριξε πως η Citibank καθυστέρησε σκόπιμα τις πληρωμές από την PDVSA ως μέρος μιας «εκστρατείας τρόμου» εναντίον της.
Η JPMorgan είχε νωρίτερα κάνει γνωστό πως από την περασμένη εβδομάδα ενεργοποιήθηκε για την PDVSA μια περίοδο χάριτος 30 ημερών, λόγω του ότι δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τις πληρωμές τοκομεριδίων για ομόλογα του 2021, του 2024 και του 2035.
Περίπου 400 εκατ. οφείλονταν σε αυτά τα ομόλογα, με την εταιρεία να πληρώνει εν τέλει μόνο τα 135 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τη JP Morgan.
Η PDVSA, όπως και ολόκληρη η χώρα, αντιμετωπίζει πολύ έντονα οικονομικά προβλήματα.
Ενδεικτικά, πριν από περίπου ένα μήνα απέφυγε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τη χρεοκοπία, μέσω της ανταλλαγής χρέους (ομολόγων).
Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι κάτι παραπάνω από άσχημη…
Η χώρα των 31 εκατομμυρίων κατοίκων διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως, ωστόσο η ραγδαία πτώση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» από τα μέσα του 2014 και οι χείριστοι πολιτικοί χειρισμοί «βύθισαν» τα έσοδά της, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εισάγει πλέον ούτε τα βασικά αγαθά!
Επίσης, το ξένο συνάλλαγμα εντός της χώρας έχει σχεδόν εκλείψει.
Μία μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν έχει κυριολεκτικά να φάει, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 1.500%, αχρηστεύοντας έτσι τα μετρητά!!
Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και την εμφάνιση ελονοσίας…
Οι αναλυτές των think tank που ασχολούνται με τα γεωπολιτικά προβλέπουν πως ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας δε θα αντέξει για πολύ ακόμα στην εξουσία…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης