Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Η αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας βασικός στόχος της κυβέρνησης

Αχτσιόγλου: Η αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας βασικός στόχος της κυβέρνησης
Η υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι θα προστατευθούν οι «άνθρωποι του μόχθου»
Την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, αλλά και της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας προσδιόρισε ως κεντρικό στόχο της κυβέρνησης η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην έδρα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).
Αναλυτικότερα, η υπουργός Εργασίας υποστήριξε πως «η δουλειά των ανθρώπων του ΣΕΠΕ πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά», ενώ τόνισε πως θα αξιοποιηθούν «πολύτιμα εργαλεία», όπως το σύστημα Εργάνη, ενώ θα ξεκινήσει και η λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ), για να πραγματοποιούνται στο εξής στοχευμένοι και αποτελεσματικοί έλεγχοι.
Παρουσία και του νέου ειδικού γραμματέα του ΣΕΠΕ, κ. Νάσου Ηλιόπουλου, η υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι έτσι θα προστατευθούν οι «άνθρωποι του μόχθου» και θα υπάρξει «ουσιαστική στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος».
«Γνωρίζουμε πολύ καλά», υπογράμμισε τέλος, «ότι σε αυτή τη μάχη ο βασικός μας σύμμαχος είναι ο κόσμος της εργασίας, καθώς και οι επιχειρηματίες που σέβονται τους κανόνες και το ανθρώπινό δυναμικό τους».
Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «η ύπαρξη της πολιτικής βούλησης από την μεριά της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου για την αναβάθμιση της δουλειάς του ΣΕΠΕ αποτελεί ιδιαίτερα κρίσιμη βοήθεια στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας».
Σημειώνεται ότι η κα Αχτσιόγλου επισκέφτηκε την έδρα του ΣΕΠΕ μαζί με τις αναπληρώτριες υπουργούς κ. Θεανώ Φωτίου και κ. Ράνια Αντωνοπούλου, αλλά και τον υφυπουργό κ. Τάσο Πετρόπουλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης