Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανέπαφες αναλήψεις από ATMs μέσω «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων ξεκίνησε να προσφέρει η Barclays

tags :
Ανέπαφες αναλήψεις από ATMs μέσω «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων ξεκίνησε να προσφέρει η Barclays
Αν και οι προδιαγραφές της νέας τεχνολογίας την καθιστούν ασφαλέστερη σε σύγκριση με την κλασική εισαγωγή μιας κάρτας σε ένα ATM για την ανάληψη μετρητών, αυτή είναι ευάλωτη σε νέου τύπου απάτες
Ανέπαφες αναλήψεις από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ATMs) αποκλειστικά μέσω της χρήσης εφαρμογής (app) σε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, ξεκίνησε να προσφέρει πιλοτικά σε 180 καταστήματά της στη βόρεια Αγγλία η μεγάλη βρετανική τράπεζα Barclays Bank.
Προς το παρόν, η εφαρμογή προσφέρεται αποκλειστικά σε κατόχους συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android της Google οι οποίες διαθέτουν τεχνολογία NFC (near-field communication) «ανέπαφης» επικοινωνίας, καθώς η αντίστοιχη τεχνολογία σε συσκευές iOS της Apple δεν είναι ανοιχτή προς χρήση από τρίτους.
Σύμφωνα με την Barclays, η διευκόλυνση που παρέχει πιλοτικά είναι ασφαλέστερη σε σύγκριση με την εισαγωγή φυσικής κάρτας σε ένα ATM, καθώς αποφεύγει τον κίνδυνο «πειρατείας» των στοιχείων του κατόχου της από συσκευές υποκλοπής που χρησιμοποιούν επιτήδειοι.
Η Barclays δεν είναι η πρώτη τράπεζα που προσφέρει αντίστοιχη δυνατότητα ανάληψης μετρητών, όμως η δική της εκδοχή της υπηρεσίας επιχειρεί να την απλοποιήσει, απαιτώντας μόνο την προσέγγιση της τηλεφωνικής συσκευής στο ATM και την εισαγωγή του μοναδικού κωδικού (PIN) είτε στο ATM, είτε στο κινητό τηλέφωνο.
Εναλλακτικά, οι χρήστες της υπηρεσίας «ανέπαφων» αναλήψεων μπορούν να κρατήσουν μια κάρτα τεχνολογίας NFC κοντά στον ειδικό ανιχνευτή του ATM και μετά απλά να πληκτρολογήσουν στο μηχάνημα τον κωδικό τους.
Αν και οι προδιαγραφές της νέας τεχνολογίας την καθιστούν ασφαλέστερη σε σύγκριση με την κλασική εισαγωγή μιας κάρτας σε ένα ATM για την ανάληψη μετρητών, αυτή είναι ευάλωτη σε νέου τύπου απάτες, όπως π.χ. στην περίπτωση κακόβουλου λογισμικού το οποίο έχει εγκατασταθεί στο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, το οποίο καταγράφει και μεταδίδει κωδικούς και προσωπικά στοιχεία του κατόχου ενός λογαριασμού σε απατεώνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης