Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε θετικό έδαφος η Wall Street, με ώθηση από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου

Σε θετικό έδαφος η Wall Street, με ώθηση από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου
Ο Randy Frederick, αντιπρόεδρος της Charles Schwab, εκτιμά πως οι τιμές του πετρελαίου θα διατηρηθούν μεταξύ 40 και 50 δολαρίων
Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται στην εκκίνηση της σημερινής, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από την ισχυρή ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου.
Η σημερινή ημέρα φέρνει θετικά νέα για τον «μαύρο χρυσό», με την αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής να βρίσκεται στα ύψη.
«Εκτιμώ πως το πετρέλαιο, και γενικά τα εμπορεύματα, οδηγούν τις μετοχές», ανέφερε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της First Standard Financial.
Ο ίδιος επισήμανε πως οι τιμές του πετρελαίου επωφελούνται - πέρα από τη σχετική ειδησεογραφία - και από την υποτίμηση του δολαρίου.
Από την πλευρά του, ο Randy Frederick, αντιπρόεδρος της Charles Schwab, εκτιμά πως οι τιμές του πετρελαίου θα διατηρηθούν μεταξύ 40 και 50 δολαρίων.
Ενδεικτικά, περί τις 16:34, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται κατά 2,71%, στα 46,93 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 2,92%, στα 48,23 δολάρια ανά βαρέλι.
Στα της συνεδρίασης, άνοδο 0,28% ή 53,22 μονάδες, καταγράφει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, στις 18.921,15 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 0,56%, στις 5.351,12 μονάδες.
Στις 2.191,84 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, υποχωρώντας κατά 0,46%.


Bullard (Fed): Ο Trump πρέπει να κρατήσει τον λόγο του για την ανεξαρτησία της Fed

H Fed περιμένει από τον Donald Trump να κρατήσει τον λόγο για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας επεσήμανε ο πρόεδρος της Fed of St. Louis, James Bullard σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
«Η ομάδα μετάβασης του εκλεγμένου προέδρου έχει πει ότι θέλει να προστατέψει την ανεξαρτησία της Fed» είπε χαρακτηριστικά Bullard.
Ο ίδιος είπε ότι δεν βλέπει κάποια ανάγκη για μεγάλες αλλαγές στο στάτους της Fed.
«Εάν ο πληθωρισμός ήταν στο 15% όπως ήταν στο 1980, πιθανότατα θα υπήρχε λόγος για να πει κάποιος ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να αλλάξει.
Αλλά αυτό δεν συμβαίνει σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης